Met de drie oratoria van Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten en Die Sieben letzten Worte) als uitgangspunt creëerde het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) samen met de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert een trilogie: eerst was er De Schepping (2004), daarna kwam Het Paradijs(2010), en met De Hemel werd in 2015 de cyclus afgerond.

In oktober gaan de Blazers en Bart Moeyaert opnieuw op tournee met De Schepping, het eerste deel van deze succesvolle muziektheatertrilogie. Tijdens deze voorstelling vertelt Bart Moeyaert (winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, de ‘Nobelprijs voor de kinderliteratuur’) het verhaal aan de hand van een zelfgeschreven tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde, muziek van Haydn. De try-out van De Scheppingvindt plaats op 30 september in Podium Mozaïek (uitverkocht) en de tournee voert vervolgens langs zalen in Haarlem (uitverkocht), Meppel, Ede, Enschede, Heerlen en Amsterdam. Van 3 tot en met 13 maart 2021 volgt een tweede tournee. 

Onder de titel Het hele leven zijn onlangs De ScheppingHet Paradijs en De Hemel voor het eerst samengebracht in een boek, met bijzondere illustraties van Peter Van den Ende.

Speellijst De Schepping in 2020

WO 30 SEP AMSTERDAM PODIUM MOZAÏEK (uitverkocht) 
DO 01 OKT HAARLEM PHILHARMONIE (uitverkocht)
ZA 03 OKT  MEPPEL THEATER OGTEROP 
ZO 04 OKT EDE CULTURA 
WO 07 OKT ENSCHEDE GROTE KERK 
DO 08 OKT  HEERLEN PARKSTAD LIMBURG THEATERS
VR 09 OKT  UTRECHT TIVOLIVREDENBURG
ZO 11 OKT AMSTERDAM PARADISO

Over het Nederlands Blazers Ensemble:

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Foto bovenaan:

Over de auteur van dit verhaal:

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!

Cultuurpers is er voor de leden. Als lid maak je ons mogelijk.

Klik HIER en word lid!

Scroll naar top