Meteen naar de inhoud

Livestream : Creatieve colleges door Eat Designer Marije Vogelzang

Welkom, je las tot nu toe berichten op deze site. Ook dit bericht lees je weer gratis. Word lid om dat zo te houden!
DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Maas theater en dans presenteert van zaterdag 5 september tot en met vrijdag 16 oktober 2020 elke week een creatief college van 60 minuten door eat designer Marije Vogelzang in het kader van zomervoorstelling De wilde keuken. Het doel van Vogelzang is om met de colleges de bezoekers en kijkers te inspireren hun relatie met eten te verbeteren. Alle colleges kunnen worden gevolgd via een interactieve livestream op de website van Maas (maastd.nl/stream). Deze livestream is voor iedereen gratis te bezoeken dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Creatieve Colleges over eten

Met de reeks creatieve colleges geeft eat designer Marije Vogelzang je een ander perspectief op dat wat je iedere dag in je mond steekt. Bijvoorbeeld een appel. Als je een hap van een appel neemt, sta je dan wel eens stil bij het gewicht van de appel in je hand, de temperatuur, of hij bespoten is? Waar komt die appel eigenlijk vandaan? Hoeveel bijen heb je nodig om een hele appelboom te bevruchten? Kun je appelbloesem eigenlijk ook eten en wat gebeurt er als je de appelpitjes opeet? Waarom kun je in Japan appels kopen van wel €300? Op al deze vragen geeft Marije Vogelzang geen antwoord, maar de vragen geven wel aanleiding tot verhalen, ideeën en inspiratie om het eten wat je dagelijks eet eens heel anders te ervaren.

Ieder college heeft daarbij een eigen thema als vertrekpunt:

  • za 5 sep 2020 / 20:30 uur – Thema: Fabriek
  • za 12 sep 2020 / 20:30 uur – Thema: In je hoofd
  • za 19 sep 2020 / 20:30 uur – Thema: Natuur
  • za 26 sep 2020 / 20:30 uur – Thema: Poep
  • za 3 okt 2020 / 20:30 uur – Thema: Neuken
  • vr 9 okt 2020 / aanvang n.t.b. – Thema: Dieren
  • vr 16 okt 2020 / aanvang n.t.b. – Thema: Toekomst

In juli tijdens de eerste editie kwam het thema zintuigen aan bod. Klik hier voor een compilatie. Via de reageerknop op de website kunnen kijkers tijdens het college ook live reageren en vragen stellen aan Vogelzang (www.maastd.nl/stream).

Eat Designer Marije Vogelzang

Marije Vogelzang studeerde in 2000 af aan de Design Academy Eindhoven (DAE) en heeft sindsdien een succesvolle internationale carrière als eat designer. Sinds 2014 is ze hoofd van de Food Non Food afdeling aan de DAE. Marije laat zich inspireren door de herkomst van ons eten, bereiding, etiquette, geschiedenis en eetcultuur. Het doel van Vogelzang is om via design onze relatie met eten te verbeteren.

De wilde keuken: alles wat je aandacht geeft, groeit.

De creatieve colleges worden gegeven in het kader van De wilde keuken. In theatrale rondreis De wilde keuken vieren we de veelheid van mogelijkheden die we om ons heen hebben. We draaien alle aannames over wat gezond, gezellig en lekker is om en om. We gaan vertragen, andere ogen opzetten, guerilla gardening onderzoeken, afscheid nemen van frisse varkentjesworst en een totaal nieuw plan maken voor het eten van de toekomst.

Goed om te weten Goed om te weten
De bijna 50 voorstellingen van De wilde keuken in Rotterdam zijn allemaal uitverkocht. Voor de
voorstellingen in Amsterdam van 2 – 4 oktober zijn er nog kaartjes (www.krakeling.nl).

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands