‘Het verhaal van Anders’ (8+) is de nieuwe theater AYA voorstelling gemaakt door Ryan Djojokarso, nieuwe huischoreograaf bij het gezelschap. Een voorstelling vol , absurde humor en gekke wendingen. Soms moet je gewoon even anders kijken naar de dingen. De première vindt plaats op ijdag 9 oktober om 19.30 uur in Theater De Krakeling op de nieuwe locatie Cultuurpark Westergas in .

Anders en Ike zijn onafscheidelijke ienden en kunnen de hele wereld aan. Ze hebben gezworen altijd samen te blijven. In een sprookje kan namelijk alles. Een kikker die in een prins verandert, een prinses die draken temt, twee prinsen die met elkaar trouwen. Dat denkt Ike in elk geval. Maar Anders voelt dat anders. Zeker als Salina in de straat komt wonen… Anders, Ike en Salina spelen tussen de
regels, want ze hebben veel meer ruimte dan de wereld hun geeft. Wie of wat ze zijn, ontdekken ze
vanzelf. En morgen kan het zomaar weer anders zijn. Misschien ben je overmorgen wel een kip.

Ryan Djojokarso over de voorstelling: “Het zijn momenteel bijzondere tijden. In ‘Het verhaal van Anders’
gaan we op zoek naar een wereld waar alles zou moeten mogen en waar ook voor iedereen plek is. Wie
zijn wij om over een ander te oordelen, alleen omdat iemand zogenaamd ‘anders’ is. In de voorstelling
spelen de drie ers/performers Simon Mual, Jochem Eerdekens en Chanel Vyent met cultuur, met
aangeleerd gedrag, met kleur, met hokjesdenken. Welke cultuur neem je mee, waar hou jij van, waar val je op? Het is zo belangrijk om anders te kijken naar de dingen, want de dominante norm verpest vaak alle nuances.”

Ryan Djojokarso

Ryan Djojokarso is naast artistiek leider Wies Bloemen een van de nieuwe huischoreografen van AYA. Hij maakt ontroerende, speelse en grappige voorstellingen voor een jong en volwassen . Hij was aan Korzo verbonden binnen de Nieuwe Makersregeling en maakte de grote zaal productie ‘LIBI’ in samenwerking met het en . Eerdere jeugdvoorstellingen van hem zijn ‘Tanz ist auch Sport’, ‘Jij bent ‘m’ en ‘Wie niet weg is, is gezien’. In 2017 ontvangt hij als veelbelovend choreograaf de BNG Bank en wordt hij genomineerd voor de van de Nederlandse dagen Jong .  Dit jaar is hij opnieuw genomineerd voor de Jong .

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Credits

Choreografie: Ryan Djojokarso | : Chanel Vyent, Jochem Eerdekens, Simon Mual | Muziek: Robbert Klein | Dramaturgie: Wies Bloemen | Decor en kostuums: Elsemarijn Bruys | Lichtontwerp: Erik van Raalte | Repetitor: Heleen van Gigch | Techniek: Nick van Doesum en Bart Vlot

Speellijst:

25-09-20 19.30 Hoofddorp De Meerse (try-out)
zo 27-09-20 15.00 CC Amstel (try-out)
zo 04-10-20 14.00 Maastricht AINSI Theater
09-10-20 19.30 Theater De Krakeling (première)
zo 11-10-20 15.00 Theater
ma 12-10-20 10.30 Theater (besloten schoolvoorstelling)
ma 19-10-20 14.00 Stads
ma 19-10-20 16.00 Stads
wo 21-10-20 15.00 Den Haag Korzo Theater (Festival De Betovering)
zo 08-11-20 15.00 Haarlem
zo 15-11-20 14.15 Theater Zuidplein
ma 16-11-20 10.30 Theater Zuidplein (besloten schoolvoorstelling)
11-12-20 19.30 Dordrecht Kunstmin (Energiehuis)

De speellijst is ook hier te vinden: www.aya.nl

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Scroll naar top