Op dinsdag 3 november 2020 gaat naar de stembus. in presenteert een live programma rondom deze spannende . Vanuit de Grote Zaal worden exitpolls gevolgd, betreden wetenschappers, journalisten en campaigners het podium en bellen verschillende nen in. Het programma wordt ‘coronaproof’ geproduceerd. Tickets zijn in de via www.tivolivredenburg.nl/election.

Vanuit de Grote Zaal worden de op de voet gevolgd. Hoe is de situatie in de verschillende swing states? Welke thema’s leven er het meest bij de kiezers? Wat is de invloed van de – sterk gepolariseerde () ? Hoe staat het land ervoor na vier jaar ? En wat kunnen we – zowel in het binnenland als richting de internationale gemeenschap – van de nieuwe president verwachten? Onder meer Maarten Zwiers (American Studies, Rijksuniversiteit Groningen), Maarten Kolsloot (journalist / deskundige), Markha Valenta (docent nistiek, Universiteit ) en Dan Hassler-Forest (wetenschapper Universiteit ) treden aan.

Tessa Hagen, programmeur Kennis en bij : ‘Deze zijn spannender dan ooit. De peilingen veranderen iedere dag en er staat veel op het spel. Immers, de Verenigde Staten zijn nog steeds een van de machtigste landen ter wereld. Met dit programma bieden we – zowel live in de zaal als – verdieping in een tijd waarin nieuwsberichten over elkaar heen buitelen, en geven we context aan dit historische moment.’

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Programma Kennis en neemt vlucht

Al sinds 2017 programmeert niet alleen live , maar ook ten, talks en bijvoorbeeld wetenschapsfestivals. Sindsdien vonden al honderdduizenden bezoekers hun weg naar het podium. Hoewel ook het Kennis- en programma leed onder de coronacrisis, bleken veel bijeenkomsten te kunnen worden omgevormd naar events. Sprekers bellen in via livestreams, honderden kijkers maken het programma vanuit huis mee, en inhaken op de actualiteit bleef mogelijk. Zo werd het naar aanleiding van de Black Lives Matterprotesten op 15 juni door ruim 1000 mensen gezien.
In het najaar presenteert Kennis en naast de Election Night verschillende , offline en hybride : zie www.tivolivredenburg.nl/kennis.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Goed om te weten Goed om te weten
Election Night 2020 – dinsdag 3 november 2020
Aanvang 20.00 uur
Tickets € 25
Livestream tickets € 5

Foto bovenaan:
Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)
Scroll naar top