Op dinsdag 3 november 2020 gaat Amerika naar de stembus. TivoliVredenburg in Utrecht presenteert een live programma rondom deze spannende verkiezingen. Vanuit de Grote Zaal worden exitpolls gevolgd, betreden wetenschappers, journalisten en campaigners het podium en bellen verschillende Amerikanen in. Het programma wordt ‘coronaproof’ geproduceerd. Tickets zijn in de verkoop via www.tivolivredenburg.nl/election.

Vanuit de Grote Zaal worden de verkiezingen op de voet gevolgd. Hoe is de situatie in de verschillende swing states? Welke thema’s leven er het meest bij de kiezers? Wat is de invloed van de – sterk gepolariseerde (online) media? Hoe staat het land ervoor na vier jaar Trump? En wat kunnen we – zowel in het binnenland als richting de internationale gemeenschap – van de nieuwe president verwachten? Onder meer Maarten Zwiers (American Studies, Rijksuniversiteit Groningen), Maarten Kolsloot (journalist / Amerikadeskundige), Markha Valenta (docent Amerikanistiek, Universiteit Utrecht) en Dan Hassler-Forest (mediawetenschapper Universiteit Utrecht) treden aan.

Tessa Hagen, programmeur Kennis en Debat bij TivoliVredenburg: ‘Deze verkiezingen zijn spannender dan ooit. De peilingen veranderen iedere dag en er staat veel op het spel. Immers, de Verenigde Staten zijn nog steeds een van de machtigste landen ter wereld. Met dit programma bieden we – zowel live in de zaal als online – verdieping in een tijd waarin nieuwsberichten over elkaar heen buitelen, en geven we context aan dit historische moment.’

Programma Kennis en Debat neemt vlucht

Al sinds 2017 programmeert TivoliVredenburg niet alleen live muziek, maar ook debatten, talks en bijvoorbeeld wetenschapsfestivals. Sindsdien vonden al honderdduizenden bezoekers hun weg naar het debatpodium. Hoewel ook het Kennis- en Debatprogramma leed onder de coronacrisis, bleken veel bijeenkomsten te kunnen worden omgevormd naar online events. Sprekers bellen in via livestreams, honderden kijkers maken het programma vanuit huis mee, en inhaken op de actualiteit bleef mogelijk. Zo werd het online debat naar aanleiding van de Black Lives Matterprotesten op 15 juni door ruim 1000 mensen gezien.
In het najaar presenteert TivoliVredenburg Kennis en Debat naast de Election Night verschillende online, offline en hybride evenementen: zie www.tivolivredenburg.nl/kennis.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!
Goed om te weten Goed om te weten
Election Night 2020 – dinsdag 3 november 2020
Aanvang 20.00 uur
Tickets € 25
Livestream tickets € 5
Scroll naar top