Marion Koopmans, Cécile van Els, Maarten Keulemans e.a. over alles wat we nu weten over covid-19

Wat weten we inmiddels over het coronavirus? Zijn de vaccins bestand tegen de heersende mutaties? Wat heeft de coronacrisis gedaan met het Nederlandse vertrouwen in overheid en instituties? En wat is de schade voor de Nederlandse economie? In een interactieve talkshow op maandag 15 maart a.s. bespreken TivoliVredenburg en Studium Generale (Universiteit Utrecht) deze én andere vragen. Te gast zijn o.a. hoofdeconoom ABN Amro Sandra Phlippen, spoedeisendehulparts en auteur Gor Khatchikyan en hoogleraar sociologie Kees van den Bos (Universiteit Utrecht).

Op 12 maart 2020 werden de eerste lockdownmaatregelen aangekondigd. Hoe staan we er, circa een jaar na dato, voor?

Nieuwste inzichten over het virus en diens bestrijding

In twee gesprekken blikken we terug en kijken we vooruit op deze ongekende crisis. In het eerste gedeelte staat de medische kant centraal: hoogleraar Virologie Marion Koopmans geeft ons de meest recente inzichten over het virus, en hoogleraar Vaccinologie Cécile van Els ligt toe wat de effecten van de vaccinatiecampagnes zijn op de strijd tegen covid-19. Met arts Gor Khatchikyan gaan we terug: wat zag hij op de spoedeisende hulp gebeuren op het hoogtepunt van de pandemie?

Maatschappelijke effecten pandemie onder de loep

In deel twee van de talkshow bespreken wetenschapsjournalist Maarten Keulemans (Volkskrant), Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN Amro en sociaal psycholoog Kees van den Bos hoe bestuurlijk Nederland op de uitbraak reageerde, én wat de maatschappelijke effecten waren (en zijn) van de corona-aanpak. Op welke (wetenschappelijke) basis moest het kabinet keuzes maken, en in hoeverre werden diverse groepen gehoord?

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Ruimte voor publieksvragen én muzikale omlijsting

Bezoekers kunnen via de chatfunctie vragen stellen aan alle sprekers. Cabaretier Kiki Schippers opent én sluit het programma met twee speciaal voor deze talkshow geschreven nummers.

Praktische informatie

Corona 1 jaar later | Maandag 15 maart a.s. | 20:00 – 22:00 uur
Gratis livestream te volgen via de websites en social media van TivoliVredenburg en Studium Generale Universiteit Utrecht.

Meer informatie is te vinden op: http://tiv.re/corona1jaarlater

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Scroll naar top