Meteen naar de inhoud

Viktorien van Hulst vertrekt bij Theaterfestival Boulevard.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Na ruim zes jaar directeurschap verlaat Viktorien van Hulst Stichting Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch en Stichting Bosse Nova. Zij start per 1 juli als directeur-bestuurder bij het Fonds Podiumkunsten, waar ze Henriëtte Post opvolgt. Het Fonds Podiumkunsten geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten en heeft daarvoor jaarlijks een budget van 62 miljoen euro beschikbaar. Peggy Olislaegers (1966), voormalig directeur van de Nederlandse Dansdagen, treedt voor het festival van 2021 op als interim-directeur. 

Mieke Geeraedts, voorzitter Raad van Toezicht: “We gaan Viktorien missen als boegbeeld van ons festival en bevlogen voorvechter van de podiumkunst en de rol daarvan in de samenleving. We verwachten dat ze met dezelfde energie in Den Haag hieraan haar bijdrage gaat leveren. We danken Viktorien voor haar werk. De sterke organisatie die ze achterlaat, geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst”.

Theaterfestival Boulevard versterkte de afgelopen zes jaar haar naam als festival waar actuele ontwikkelingen in de podiumkunsten worden getoond voor een breed publiek. Onder leiding van Viktorien initieerde het festival intensieve artistieke samenwerkingen met de directe omgeving en werd actief in internationale netwerken, waaronder binnen twee grote door Creative Europe ondersteunde projecten. Daarnaast zette het festival, mede door de verhuizing naar een eigen pand met repetitiestudio’s, nog meer in op talentontwikkeling. In 2020 won Boulevard de Prijs van de Kritiek voor de speciale editie ‘Afzender Boulevard’, waarbij Viktorien werd geprezen voor haar inzet voor de positie van de Nederlandse podiumkunstenfestivals. Viktorien ziet de start van de nieuwe kunstenplanperiode met het door rijk, provincie en gemeente positief ontvangen meerjarenplan, als een goed moment om het stokje over te dragen.

Viktorien van Hulst: “Ik heb met ongelooflijk veel plezier zes festivaledities mogen realiseren met het geweldige team van Theaterfestival Boulevard. Ik ben trots op de gedeelde durf te pionieren, op de samenwerking met vele kunstenaars in Nederland en daarbuiten, en het werk dat we konden produceren en presenteren. Ik dank de vele partners, subsidiënten, Vrienden en vrijwilligers voor het vertrouwen en de fijne samenwerking en het Boulevard-publiek voor de betrokkenheid en het enthousiasme.”  

Interim-directie

Peggy Olislaegers (1966), voormalig directeur van de Nederlandse Dansdagen, zal voor het festival van 2021 als interim-directeur optreden. Peggy is actief voor verschillende toonaangevende instituten in Europa, waar ze artistiek en strategisch advies geeft aan leiders in de podiumkunsten. Op verzoek van de Raad van Toezicht van Theaterfestival Boulevard onderzoekt ze een nieuw directie-/bestuursmodel voor Boulevard, passend bij de opdracht, de omgeving en de ambities van het festival en bij de tijd van nu. De uitgezette koers van de laatste jaren en de kracht van het team van Boulevard zal daarin centraal staan.

Editie 2021

Theaterfestival Boulevard maakte recent bekend dat in 2021 een nieuw festivalhart wordt ingericht in het Bossche Zuiderpark en dat het festival met een week verlengd wordt. Boulevard 2021 vindt plaats van 5 t/m 22 augustus.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands