Concordia gaat nog steeds door met het tonen van theatervoorstellingen

De komende weken kun je bij Concordia genieten van de volgende livestreams: Storyteller, Shaffy, Next Generation, Mooiste liedjes en Finalisten Cameretten. Hieronder meer informatie over de voorstellingen.

BOI AKIH – Storyteller

Theaterprogrammeur Ellen zag deze band een tijdje terug bij Podium Witteman en vond het zo tof dat ze ze meteen heeft geboekt. Speciaal voor deze avond zal er een bijzondere inleiding plaatsvinden en is er interactie tussen publiek en spelers. Livestreamers kunnen via de Concordia chat vragen stellen die Ellen voorlegt aan de musici aan het einde van het concert.

Storyteller vertelt een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol onverwachte ontmoetingen. Moderne jazz en geïmproviseerde muziek verweeft BOI AKIH moeiteloos met folk tradities uit alle windstreken om daarmee een onconventioneel en toch volkomen herkenbaar en toegankelijk eigen geluid te creëren.

Gerard Alderliefste – Mijn Avonturen Met Ramses Shaffy

Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg  beleefden en daarmee  het ontstaan van een bijzondere vriendschap.

In Doors – Next Generation “VAN EIGEN BODEM”

Vijf musici van Twentse bodem: Charlotte Basalo Vaquez (viool), Martine Velthuis (viool), Lotte Grotholt (altviool), Simon Velthuis (cello) en Rebecca Fransen (contrabas). Zoals de titel al aangeeft komen alle vijf de musici uit Twente. Momenteel nog studerend of net afgestudeerd maken zij deel uit van een nieuwe generatie musici. Lotte: ‘’We willen klassieke muziek toegankelijker maken voor jongeren’’ Op het programma staat: het bekendste werk van Mozart “Ein kleine Nachtmusik”, maar  ook de filmmuziek van Lord of the Rings.

Wil je meer weten over deze voorstelling? Bekijk dan de vlogs op de social media kanalen van Concordia. Hier wordt Lotte geïnterviewd over haar grote passie en wat deze voorstelling zo bijzonder maakt.

Mooiste liedjes editie april

Mooiste Liedjes is een avond waar singer-songwriters hun eigen liedjes laten horen. Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar. Aan de Mooiste Liedjes editie van april doen mee: HSTR en Géonne Hartman.

De 24-jarige zangeres HSTR is geboren in Zimbabwe en opgegroeid in Enschede. Op haar aanstaande singles zingt ze over ‘coming of age’ ervaringen die we allemaal herkennen van onze eigen verzameling van herinneringen.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

In een menigte zou ze niet zo opvallen maar het stemgeluid van Géonne Hartman dwingt tot luisteren. Haar debuutalbum geproduceerd door Tessa Rose Jackson (Someone) werd samen met haar band een uitgestrekt landschap van melodische en catchy indie folk songs. Over liefhebben en loslaten, zeeën en bergen.

Finalisten Cameretten

De finalisten van Cameretten trekken langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen om hun prijswinnende show aan jou te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’ Concordia Young-lid Marie-Claire: ‘Wat Cameretten extra leuk maakt is de verschillende cabaretiers die optreden, altijd een rake mix van verschillende soorten humor en sarcasme.’

Praktische informatie

Boi Akih – Storyteller
Za 24 apr | 20:30
Prijs: 7,50

Tickets: https://www.concordia.nl/theater/storyteller-boi-akih/24-04-2021-20-30

Gerard Alderliefste – Mijn Avonturen Met Ramses Shaffy
Ma 26 apr | 12:30
Prijs: 5,00
Tickets: https://www.concordia.nl/theater/mijn-avonturen-met-ramses-shaffy-gerard-alderliefste/26-04-2021-12-30

In doors – Next Generation ‘’van eigen bodem’’
Do 29 apr | 20:30
Prijs: 9,50
Tickets: https://www.concordia.nl/theater/next-generation-in-doors/29-04-2021-20-30

Mooiste liedjes editie april
Do 29 apr | 20:30
Prijs: gratis
Livestream te zien via: https://www.concordia.nl/theater/mooiste-liedjes-mooiste-liedjes-95/29-04-2021-20-30

Finalisten Cameretten
Za 1 mei | 20:30
Prijs: 7,50
Tickets: https://www.concordia.nl/theater/finalisten-cameretten/01-05-2021-20-30

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!

Foto bovenaan:
HSTR Foto: Kiana Beijleveld