Beste lezer: Donaties zijn welkom!
onze redactie Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Jij mag ook helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Beloon de schrijver!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


‘We denken dat we divers kunnen denken, maar uiteindelijk moet er een uitwisseling bestaan in dat denken. Dan moet je ook andere perspectieven binnen laten komen. Je hoeft het dus niet allemaal zelf te bedenken.’ Samora Bergtop heeft opvattingen over theaterkritiek en hoe die uit zijn witte bubbel zou kunnen komen. Marijn lems en ondergetekende gaan het gesprek aan om te ontdekken hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.

Zo verklaart Marijn Lems: ‘Wat wij als universeel zien, zoals Tsjechov of Shakespeare, is natuurlijk ook maar een constructie.’ Volgens Bergtop bestaat er geen algemene waarheid als het om kunstkritiek gaat. ‘In de tussentijd is er een hele praktijk ontstaan van mensen en groepen die hun eigen culturele vermaak vinden, buiten de witte feestjes in de schouwburgen. Daar moet de infrastructuur en de financiering ook op worden aangepast.’

Luister in de podcast naar wat kwaliteit is, en hoe je daarover schrijft.

Foto bovenaan:
Samora Bergtop

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top