Beste lezer: Donaties zijn nodig!
Je leest dit verhaal gratis. Dat kan dankzij donaties van lezers. Zo blijven we onafhankelijk van subsidies en grote sponsors. Je kunt zelf bepalen wat dit verhaal je waard is. Je bijdrage komt rechtstreeks bij de auteur terecht!
Ondersteun deze auteur!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hebben we een nieuwe taal nodig, en zijn we overgeleverd aan de gedachtenpolitie van de Code Diversitiet en Inclusie? Of is dat geen gedachtenpolitie en dreigt Wijbrand in een oude boze witte man te veranderen? Het blijft spannend. In deze podcast hebben we het dus over de door Mounir Samuel opgestelde ‘Handreiking’ voor inclusief taalgebruik voor de culturele sector. En het gaat ook over het boek ‘Ik ga leven’ van Lale Gül, wat voor nogal wat ophef zorgt.

Niet dat we op alles een antwoord hebben, want daarvoor zijn we niet op aarde, maar het levert interessante gedachtes op. Wijbrand heeft het boek, dat volgens hem vooral een dagboek is van een opstandige puber, voor 80 procent gelezen en de discussie erover, met alle onfrisse racistische connotaties, is vooral gevolgd door Marijn.

Een licht ongemakkelijk gesprek levert dat op, en dat is fijn.

Dit alles terwijl zich ook een crisis in de Tweede Kamer afspeelde, en dan gaat het over een premier die geen bronnen wil prijsgeven en een Tweede Kamer. Wat een toestanden. Luister maar.

Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:

Over de auteur van dit verhaal:


Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 reacties op “Nerdpodcast 9: Hoe Wijbrand bijna in een boze witte man veranderde en Marijn een spannend experiment onderging.”

  1. herman@kindermuziek.nl

    Beste Wijbrand en Marijn, heb met veel interesse geluisterd naar jullie Nerdpodcast nr 9. Voor het eerst mij gewaagd aan het gesproken woord van de Cultuurpers en inderdaad, hier zijn nerds aan het woord. Thema’s worden niet eerst even kort verduidelijkt of helder uiteengezet en geen enkele zin wordt afgemaakt. De luisteraar wordt geacht te weten waar het over gaat en moet zich laten meesleuren door een intellectueel landschap van veel gemompel, gepruttel afgewisseld met wat hondengekef en aandoenlijk gestotter. Vooral leuk voor de vroege ochtend als je niet meer in slaap kunt vallen. Overdag zou ik het al lang uitgezet hebben maar dat doe ik met de meeste praatprogramma’s. Er is een limiet aan de hoeveelheid lucht tussen de woorden die ik aan kan horen maar ik met nr 9 ging ik mee tot het bittere eind. Moet wel bekennen dat ik je veel liever lees dan beluister. Ik blijf lezen luisteren en steunen maar graag wel bij de podcasts iets minder kreunen. Jij in het bijzonder Wijnand slikt best veel woorden in en je mompelt wat te veel. Voor de rest niets dan complimenten voor de wijze waarop je ons culturele landschap volgt en van kritische en zinvolle noten voorziet. Dank en met lieve groet Herman Link

    1. Beste Herman, dank je wel voor je kritiek. Daar ben ik blij mee. Sterker nog: dat helpt om de boel scherp te houden en te verbeteren. Mijn vraag: zou je deze kritiek ook willen voorlezen en als MP3 willen insturen? Dan nemen we hem mee bij de volgende opname. We kunnen ook afspreken dat je meedoet aan de volgende opname, dan nemen we even apart contact op.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top