Meteen naar de inhoud

Problemen op Utrechtse woningmarkt centraal in gratis livestream 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Wie op zoek is naar een redelijk geprijsd koophuis in Utrecht, komt vaak van een koude kermis thuis. De prijzen van koopwoningen stijgen tot recordhoogtes (in Utrecht met 9,4% in het afgelopen jaar) en de woningen worden vaker ver boven de vraagprijs verkocht. Ook huurders hebben veel moeite een betaalbare woning te vinden, en krijgen te maken met woekerhuren, schimmige contracten en pandjesmelkers. Een groot probleem voor starters, die een steeds groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan woonlasten. Is er hoop voor Utrechtse woningzoekers? Op 11 mei organiseert TivoliVredenburg een gratis livestream om diep in de Utrechtse woningmarktproblemen te duiken. 
 
Hoogleraar Housing Systems Peter Boelhouwer (TU Delft) geeft een analyse van de Nederlandse woningmarkt. Waarom zijn de prijzen van koopwoningen zo gestegen, waar komt het veelgenoemde tekort van 300.000 woningen vandaan en wat zijn de effecten op langere termijn, nu veel starters geen of een zeer prijzige woning kunnen kopen?
Vervolgens gaan we in gesprek met het Utrechts raadslid Floor de Koning (GroenLinks). Welke middelen heeft de gemeente en de gemeente raad in handen om betaalbare woningen te realiseren? Hoe ziet het spanningsveld tussen projectontwikkelaars, speculanten en gemeente eruit? En welke nieuwe regelgeving is er nodig vanuit Den Haag?
 
Tot slot spreken we Fleur van Leeuwen van het Huurteam Utrecht. Het Huurteam staat huurders bij die vermoeden teveel te betalen voor hun huurwoning, en kan te hoge huren en andere huurmisstanden namens huurders aanvechten bij de Huurcommissie. Hoe kunnen huurders beter voor hun rechten opkomen (en mogelijk vele euro’s onterecht betaalde huur besparen)?
 
Praktisch:
Datum: Dinsdag 11 mei
Tijdstip: 20:00 – 21:15 uur
Locatie: Gratis te bekijken via YouTube: https://youtu.be/W3nbdmky0mw en op Studio TivoliVredenburg
https://youtu.be/W3nbdmky0mw

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands