Meteen naar de inhoud

Op wereldreis in Plein Theater met video-installatie Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta van Su Tomesen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Plein Theater presenteert van 13 juli t/m 30 juli de bijzondere vierkanaals video-installatie Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta van kunstenaar Su Tomesen. De video-installatie laat het dagelijkse leven van straatverkopers zien op vier verschillende werelddelen.

Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta

Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta gaat over hoe private ondernemingen elke dag weer de stedelijke publieke ruimte innemen en hoe de kleine ondernemers – soms letterlijk – de eindjes aan elkaar knopen om een inkomen te genereren. De dagelijkse, soms wonderlijke activiteiten worden zonder dialoog en zonder tekst en uitleg getoond. Sommige situaties doen denken aan performances of installaties uit de beeldende kunst.

De installatie is een loop: de vier films van elk 30 minuten beginnen en eindigen op ruwweg hetzelfde uur van de ochtend en worden in één ruimte gepresenteerd. De kijker wordt meegenomen in vier dagen op verschillende continenten die aaneengeregen wordt door verschijningen en verdwijningen van kramen, reparaties en vindingrijke oplossingen voor alledaagse problemen. Bij het zien van de vier films bij elkaar zie je de globale overeenkomsten van de straatverkopers van de vier verschillende werelddelen.

Su Tomesen

Kunstenaar Su Tomesen maakt video’s, foto’s, installaties en interventies. Haar projecten en series kenmerken zich door maatschappelijke betrokkenheid, een antropologisch karakter en rauwe energie. De onderwerpen hebben veelal betrekking op de dynamiek van het stedelijk weefsel en de menselijke vindingrijkheid binnen de wondere wereld van de micro-economie. Haar video’s bewegen zich op de rand van beeldende kunst en documentaire, zo ook Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta, waar aan ze zes jaar heeft gewerkt.

Programma Plein Theater

Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta is van 13 juli t/m 30 juli van 12:00 tot 20:00 doorlopend te bezoeken in Plein Theater per tijdslot van 60 minuten.

Voor €7,50 kunt u online een ticket boeken op www.plein-theater.nl. Stadspasbezitters met een groene stip kunnen voor €2,50 naar binnen.

Aan de muren van het Eetlokaal bij Plein Theater is in dezelfde periode een fototentoonstelling van Su Tomesen te bewonderen met hetzelfde thema als de installatie. De openingstijden van het Eetlokaal, met zomers terras en vegetarische kaart, zijn van woensdag t/m zondag van 14:00 tot 22:00.

Ter verdieping van de installatie en de fototentoonstelling zijn er in Plein Theater op 13 juli om 20:00 uur en 23 juli om 16:00 uur Artist Talks met Su Tomesen over de totstandkoming van haar project.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands