Plein Theater presenteert van 13 juli t/m 30 juli de bijzondere vierkanaals video-installatie Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta van kunstenaar Su Tomesen. De video-installatie laat het dagelijkse leven van straatverkopers zien op vier verschillende werelddelen.

Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta

Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta gaat over hoe private ondernemingen elke dag weer de stedelijke publieke ruimte innemen en hoe de kleine ondernemers – soms letterlijk – de eindjes aan elkaar knopen om een inkomen te genereren. De dagelijkse, soms wonderlijke activiteiten worden zonder dialoog en zonder tekst en uitleg getoond. Sommige situaties doen denken aan performances of installaties uit de beeldende kunst.

De installatie is een loop: de vier films van elk 30 minuten beginnen en eindigen op ruwweg hetzelfde uur van de ochtend en worden in één ruimte gepresenteerd. De kijker wordt meegenomen in vier dagen op verschillende continenten die aaneengeregen wordt door verschijningen en verdwijningen van kramen, reparaties en vindingrijke oplossingen voor alledaagse problemen. Bij het zien van de vier films bij elkaar zie je de globale overeenkomsten van de straatverkopers van de vier verschillende werelddelen.

Su Tomesen

Kunstenaar Su Tomesen maakt video’s, foto’s, installaties en interventies. Haar projecten en series kenmerken zich door maatschappelijke betrokkenheid, een antropologisch karakter en rauwe energie. De onderwerpen hebben veelal betrekking op de dynamiek van het stedelijk weefsel en de menselijke vindingrijkheid binnen de wondere wereld van de micro-economie. Haar video’s bewegen zich op de rand van beeldende kunst en documentaire, zo ook Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta, waar aan ze zes jaar heeft gewerkt.

Programma Plein Theater

Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta is van 13 juli t/m 30 juli van 12:00 tot 20:00 doorlopend te bezoeken in Plein Theater per tijdslot van 60 minuten.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Voor €7,50 kunt u online een ticket boeken op www.plein-theater.nl. Stadspasbezitters met een groene stip kunnen voor €2,50 naar binnen.

Aan de muren van het Eetlokaal bij Plein Theater is in dezelfde periode een fototentoonstelling van Su Tomesen te bewonderen met hetzelfde thema als de installatie. De openingstijden van het Eetlokaal, met zomers terras en vegetarische kaart, zijn van woensdag t/m zondag van 14:00 tot 22:00.

Ter verdieping van de installatie en de fototentoonstelling zijn er in Plein Theater op 13 juli om 20:00 uur en 23 juli om 16:00 uur Artist Talks met Su Tomesen over de totstandkoming van haar project.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
PR-beeld door Paulina Matusik en Eddy Wenting
Scroll naar top