Meteen naar de inhoud

Tessa Smeulers en Dana Kibbelaar vormen nieuwe directie Theaterfestival Boulevard  

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De Raad van Toezicht van Stichting Theaterfestival Boulevard en Stichting Bosse Nova heeft op 1 februari bekendgemaakt dat Tessa Smeulers en Dana Kibbelaar aangesteld worden als directeur-bestuurders van beide stichtingen. Zij volgen per 1 april Peggy Olislaegers op, die als interim directeur-bestuurder de opdracht had een nieuw bestuursmodel voor het festival te vinden, passend bij de opdracht, de omgeving, de ambities van het festival en de huidige tijd.

De omschakeling naar een tweekoppige directie komt in een tijd met enorm veel uitdagingen voor de podiumkunstensector. Wat voorheen vanzelfsprekend leek, is dat anno 2022 niet meer. Door de COVID-19 pandemie is de behoefte aan nieuwe, aanvullende manieren van werken nog sterker gegroeid, evenals de roep om een nieuwe generatie leiders die deze ontwikkelingen belichamen en verder kunnen vormgeven om zo de toekomst van de podiumkunsten te onderzoeken en te borgen. Breed leiderschap, verduurzaming van de werkpraktijk, vergroten van de impact en verdieping van bestaande en nieuwe relaties met publiek, makers, partners, en financiers staan hierbij voorop. Met Smeulers en Kibbelaar meent de RvT dat Theaterfestival Boulevard in goede handen is.  

Tessa Smeulers (1982) startte in 2009 bij Theaterfestival Boulevard en bepaalt sinds een aantal jaar als hoofd programma voor een belangrijk deel de artistieke keuzes en signatuur van het festival. Zij is onder meer lid van de adviesraad van het Erasmushuis in Jakarta en adviseur projectsubsidies van de Gemeente Utrecht. Met haar borgt het festival de artistieke waarden en het netwerk van het festival en komt de vormgeving van het volgend hoofdstuk van Theaterfestival Boulevard met diepe kennis van de geschiedenis tot stand.  

Tessa Smeulers: “Al geruime tijd mag ik, met grote liefde voor Theaterfestival Boulevard, een rol spelen in de ontmoeting tussen publiek en kunstenaars. In een festival waar thema’s aangekaart worden die over de leefwereld van nu gaan, waar kunstenaars brutaal en zacht tegelijkertijd zijn, waar het publiek zich met overgave onderdompelt in een totaalervaring. Met mijn opgebouwde kennis en ervaring kijk ik met veel enthousiasme uit naar deze nieuwe rol.
Dana Kibbelaar (1972) bekleedde tal van functies voor diverse culturele organisaties. Momenteel is zij werkzaam bij het Fonds Podiumkunsten. Daarvoor was zij onder meer hoofd programma-productie en manager van Teatro Luna Blou op Curaçao en doceerde zij event management aan The University of the Dutch Caribbean. Vanaf 2009 werkte zij voor Theatergroep Siberia en Maas Theater en Dans waar zij verantwoordelijk was voor de acquisitie en relatiebeheer. Daarnaast heeft zij in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgedaan in adviserende functies binnen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.
De bestuurlijke ervaring die ze opdeed bij onder andere Bijlmer Parktheater zal voor haar ongetwijfeld belangrijk blijken voor deze stap. Dana brengt een frisse blik en brede aanvullende kennis waarmee het festival zich kan blijven doorontwikkelen als pionierend publieksfestival.
Dana Kibbelaar: “De sociale kracht van kunst wordt onderschat. Nu, meer dan ooit, voel ik de plicht om naast de kunstenaar te gaan staan die ons de vele waarheden van onze samenleving laat zien, ons een plek geeft voor onze angsten en ons ontroert door schoonheid. Theaterfestival Boulevard voegt zich naar de noden van de samenleving, de kunstenaars en het publiek. Ik zie ernaar uit om dit in samenwerking met Tessa Smeulers voort te zetten.
Mieke Geeraedts, voorzitter Raad van Toezicht: “Wij hebben alle vertrouwen in deze twee vrouwen die met hun elkaar aanvullende profielen een krachtig volgend hoofdstuk van het festival zullen inleiden. Dit bestuursmodel, waarin de directie midden in het brede team staat en gezamenlijk verantwoordelijkheid draagt, past bij een nieuwe generatie leiders die in hun leiderschap niet traditioneel hiërarchisch willen opereren, maar een meerstemmigheid willen vormgeven. Leiders die de verbondenheid tussen de verschillende inhoudelijke domeinen in de podiumkunsten willen versterken en breed ontwikkeld zijn.
Per 1 april zal ook de Raad van Toezicht een verandering kennen. Heleen Herbert, commercieel directeur en HR directeur van Heijmans, zal Mieke Geeraedts als voorzitter opvolgen.
Goed om te weten Goed om te weten

Theaterfestival Boulevard 2022 vindt plaats van 4 t/m 14 augustus.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands