Meteen naar de inhoud

Zaterdag 11 juni Open Huis bij de drie musea aan de Amstel: Amsterdam Museum, Museum van de Geest en Dutch Heritage Amsterdam (Hermitage Amsterdam)

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op zaterdag 11 juni kunnen bezoekers gratis de tentoonstellingen van de drie musea aan de Amstel 51 bezoeken. Museum van de Geest l Outsider Art, Dutch Heritage Amsterdam (Hermitage Amsterdam) en initiatiefnemer het Amsterdam Museum organiseren gezamenlijk een open huis.

Bezoekers kunnen naar de focustentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam met in de spotlight Het Gele Huis (De straat) van Vincent van Gogh, naar de expositie along came your eyes met nieuwe werken van Neo Matloga (winnaar ABN AMRO Kunstprijs), een kijkje nemen bij Museum van Geest en de stad Amsterdam herontdekken in de collectiepresentatie Panorama Amsterdam en drie tijdelijke tentoonstellingen in de Amsterdam Museum-vleugel.

Tijdens het open huis worden diverse activiteiten georganiseerd waaraan publiek gratis mag deelnemen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met kunstenaars als Raquel van Haver en Bilal Chahal, meelopen met rondleidingen door het Amsterdam Museum en Museum van de Geest, deelnemen aan een workshop borduren ontwikkeld door Tess van Zalinge en een lezing bijwonen van de Amerikaanse historicus en journalist Russel Shorto. Voor kinderen en families is de hele dag het kinderprogramma van het Amsterdam Museum -de Tijdreisgids- beschikbaar en kan een VR-experience worden beleefd.

Judikje Kiers, directeur van het Amsterdam Museum, namens de drie directeuren: ‘’We vinden het fantastisch om op deze manier iedereen uit te kunnen nodigen op deze unieke plek in Amsterdam. Alle musea hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan mooie tentoonstellingen. Wij delen graag met zo veel mogelijk mensen wat er allemaal te beleven is in dit bijzondere cultuurgebouw aan de Amstel.’’

Tickets
Het open huis van de drie musea in het museumgebouw aan de Amstel 51 is op zaterdag 11 juni van 10.00 – 18.00 uur. Iedereen kan die dag de tentoonstellingen gratis bezoeken en gratis deelnemen aan de publieksprogrammering. Vooraf een toegangskaart reserveren kan via de ticketshops van de drie musea of aan de kassa.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands