Meteen naar de inhoud

DOX en de Toneelmakerij presenteren: The Hot Peaches

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

The Hot Peaches is een nieuwe coming-of-age-productie van DOX en de Toneelmakerij. Regisseur Timothy de Gilde maakt de voorstelling in co-creatie met acht performers met diverse achtergronden, zowel privé als in het kunstenaarschap. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. De voorstelling gaat op 22 september in première te Utrecht en is tot 25 november te zien in de Nederlandse theaters.

Voor meer informatie, bekijk The Hot Peaches pagina van DOX en De Toneelmakerij en bekijk de teaser. Verzekerd zijn van een plekje tijdens de première op 22 september? Reserveer alvast een plekje via onderstaande link!

Over de voorstelling

Welkom bij de Peach party vol schmink, glitter en glamour. Een wervelende voorstelling, alsof je backstage in de club staat. Ontmoet zeven jonge creatievelingen, die zich nergens thuis voelen. Samen vormen ze een nieuwe familie: The Hot Peaches. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Hot Peach gastheer Jimmy neemt je mee: “Er is geen tijd te verliezen, ontdek wie je bent. Because tomorrow you’ll be 80.”

Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.

The Hot Peaches reisden tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self. Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren 70.

Credits

Teksten Magne van den Berg Regie Timothy de Gilde Regieassistent Isalinde Glerum In co-creatie met Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan, Jonathan Brito en Floyd Koster Componist Jeremia Jones Choreograaf Melvin Fraenk Dramaturgie Khadija El Kharraz Kostuums Sabine Staartjes Lichtontwerp Tim van ’t Hof Productieleider Deborah de Vries-Pinas Campagnefoto Jan Hoek Met dank aan Jimmy Camicia en Jan Robijns

Speellijst The Hot Peaches

21.09 De Paardenkathedraal, Utrecht (try-out)

22.09 De Paardenkathedraal, Utrecht (première)

23.09 De Paardenkathedraal, Utrecht (succesoptie)

28.09 Theater De Krakeling, Amsterdam

29.09 Theater De Krakeling, Amsterdam

30.09 Theater De Krakeling, Amsterdam

05.10 Het Park, Hoorn

11.10 De Lieve Vrouw

20.10 Theater Rotterdam, Rotterdam

25.10 De Harmonie, Leeuwarden

03.11 Bijlmer Parktheater, Amsterdam

05.11 Maaspodium, Rotterdam

10.11 Theater aan het Spui, Den Haag

11.11 Stadsschouwburg Nijmegen Nijmegen

14.11 SPOT Groningen

15.11 Bellevue Amsterdam

16.11 Bellevue Amsterdam

17.11 De Schuur Haarlem

22.11 De Nieuwe Vorst Tilburg

23.11 Theater De Krakeling Amsterdam

24.11 Theater De Krakeling Amsterdam

25.11 Theater De Krakeling Amsterdam

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands