Meteen naar de inhoud

‘Marco Goecke ontslagen bij Staatsopera Hannover’

Dit verhaal lees je gratis. Je kunt onderaan rechtstreeks doneren aan deze auteur.  Zo houden we onafhankelijke journalistiek over cultuur bereikbaar. (Liever ongestoord lezen? Word lid!

De Hannoversche Allgemeine, een lokale krant van Hannover, heeft zojuist bekendgemaakt dat Marco Goecke, de met hondstront smerende topchoreograaf, waarschijnlijk al is ontslagen door het prestigieuze gezelschap Hannover Staatsoper. In een mededeling op website T-Online staat te lezen: ‘Het ontslag van Hannover’s balletdirecteur Marco Goecke bij het Hannoverse Staatstheater is mogelijk al een uitgemaakte zaak. Volgens de krant “Hannoversche Allgemeine Zeitung” (HAZ) blijft Goecke niet aan bij de Staatsopera en wordt de scheiding donderdag al aangekondigd. Een woordvoerster van het Staatstheater wilde de informatie van de “HAZ” niet bevestigen toen zij door t-online werd gevraagd.”

De site meldt verder: “Eerder had het Nedersaksische ministerie van Cultuur woensdagochtend op de staatspersconferentie aangekondigd dat deze week een besluit over de toekomst van Goecke zou worden genomen. Het ministerie staat in nauw contact met het staatstheater. Bovendien zou minister van Cultuur Falko Mohrs (SPD) woensdag bellen met de betrokken journaliste van de “FAZ”, Wiebke Hüster.”

Nooit meer naar theater

Laatstgenoemde, het slachtoffer van de aanranding door Goecke, had al gezegd nooit meer een voet in het Hannoverse theater te zetten, zolang  Goecke daar nog rondliep.

Goecke zelf had zich op Instagram ondertussen nog gewelddadiger uitgelaten over de journaliste en iedereen die het voor haar opnam. In inmiddels verwijderde berichten (screenshots in ons bezit), maakt hij journalisten uit voor Nazi’s en stelt hij in reactie op een waarschuwing dat zoiets hem zijn carrière kan kosten: ik heb meer dan genoeg geld.”

Hij zal dat mogelijk snel nodig hebben, al heeft het Nederlands Dans Theater, waar hij associate choreographer is, vandaag  nog volop steun betuigd aan de recensentenmishandelaar.


Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door de auteur een kleine bijdrage te geven. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand te houden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen