Meteen naar de inhoud

[PERSBERICHT]Plein Theater en Puppetry Workspace presenteren de tweede editie van het Queering Puppets Festival Amsterdam van 28 maart t/m 2 april 2023! Daarbij viert Plein Theater een 40 jaar jubileum.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM

28 maart t/m 2 april 2023

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Plein Theater en Puppetry Workspace trotseren de norm met dit festival vol bontgekleurde visuele uitspattingen uit binnen- en buitenland. QPFA is LGBTQI+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal: Schitterend in eigenwijsheid!

“Queering is something we do, rather than something we are (or are not). Even the term queer itself can be queered, because much of queer theory involves working to fight against normalization even in the field itself.” 

THE FEMININE & NATURE

Dit jaar ligt de focus op de thema’s het vrouwelijke en de natuur in relatie tot de maatschappij. Het festival en de programmering is pro verbinding en emancipatie, anti oorlog en macht, pro kracht en intuïtie en pro het ongeziene en onbenoembare dat onderschikt wordt geacht in de maatschappij. Vrouwelijkheid, het scheppende, het kwetsbare én Moeder Aarde.

PROGRAMMA

Het Queering Puppets Festival Amsterdam vindt plaats van dinsdag 28 maart tot en met zondag 2 april 2023 in Plein Theater en Hotel Arena in Amsterdam Oost. Verwacht gedurende het festival grote en kleinere performances, straattheater, acts, installaties, exposities, workshops en meer voor jeugd en volwassenen met onder andere Corporación Humor y Vida uit Ecuador, Opposable Thumb Theatre uit Engeland, Daniel Hellmann aka ‘Soya The Cow’ uit Zwitserland, The Paper Ensemble, Studio Figur, Cezanne Tegelberg Company en meer!

OPENING QPFA2023 & 40 JAAR JUBILEUM PLEIN THEATER

Het festival wordt geopend op 28 maart met de expositie Vulva Variety van Meike van de Akker (theatermaker/keramist) in Plein Theater, een expositie van Matt Jackson Studios (poppenmaker) in de foyer van Hotel Arena en de voorstelling #17 van The Paper Ensemble in de theaterzaal van Plein Theater. Daarmee wordt niet alleen het startsein gegeven voor de tweede editie van het Queering Puppets Festival Amsterdam, maar ook voor de viering van het 40 jaar bestaan van Plein Theater!

Queering Puppets Festival Amsterdam is een co-productie van Plein Theater en Puppetry Workspace en een samenwerking met Hotel Arena. Initiatiefnemers en artistiek leiders zijn Cat Smits (theatermaker, poppenspeler) en Berith Danse (directeur Plein Theater, theatermaker).

Met dank aan Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Mondriaanfonds en Pro Helvetia – Swiss Arts Council

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands