Meteen naar de inhoud

[PERSBERICHT] Broos, pakkend theater over mooie én nijpende kanten van een zorgverhaal

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Na de succesvolle voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ over de verschillende kanten van dementie, presenteert MATZER Theaterproducties nu een nieuwe productie: Broos. Een muzikale en ontroerende voorstelling met Lottie Hellingman over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander. De door Madeleine Matzer geschreven en geregisseerde voorstelling gaat vrijdag 31 maart in première in de Bossche Verkadefabriek.

Ineens kan de wereld helemaal anders zijn.
Als je met je ogen knippert en ze weer opendoet,
is niks meer zoals het was. Nooit meer.
Alles heeft een andere kleur, een andere geur,
een ander ritme een ander perspectief.

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos.

Hoe is het als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou? Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft. En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

Broos is een muzikale en ontroerende voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind. Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal.

Madeleine Matzer: “Er zijn ontzettend veel gezinnen die te maken hebben met een extra zorgtaak. In veel gevallen is dat voor de omgeving een verborgen gebied. Collega’s, vrienden en zelfs familie weten vaak niet hoe groot de impact is en hoe ver die reikt. Hun verhaal is een verhaal dat nog te vaak niet gehoord of gezien wordt, omdat degene die extra zorg nodig heeft vaak het middelpunt vormt.”

De voorstelling wordt gespeeld door actrice Lottie Hellingman en verrijkt met livemuziek, gecomponeerd door Helge Slikker en gezongen door Lottie zelf. Broos is een productie van de makers van Je kunt me gerust een geheim vertellen, de succesvolle voorstelling over de mooie kanten van dementie die al bij vele zorginstellingen en gemeentes werd gespeeld.

BROOS

Tekst & regie: Madeleine Matzer, spel: Lottie Hellingman, compositie: Helge Slikker, dramaturgie: Cecile Brommer, decorontwerp: Sanne Danz, kostuumontwerp: IlseVermeulen, lichtontwerp: Tim van ’t Hof,  techniek: Casper Vriens, regieassistentie: Sybe Gratama, productie: Lisa van der Lecq

Na de voorstellingen op 30, 31 maart en 1 april in Den Bosch is Broos onder meer te zien in theaters in Amersfoort, Gouda, Oss, Utrecht, Veghel, Veldhoven, Waalwijk en Winschoten. Daarnaast wordt Broos ook besloten gespeeld bij organisaties en bedrijven. De actuele speellijst, die de komende weken en maanden nog wordt aangevuld, staat op www.matzer.org
Beeld: Inez van Vuren

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands