Meteen naar de inhoud

Benoeming twee nieuwe leden raad van toezicht Amsterdam Museum

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Robbert Maruanaija en Patricia de Weichs de Wenne zijn toegetreden tot de raad van toezicht van het Amsterdam Museum. De wethouder van Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam, Touria Meliani, benoemde de nieuwe leden.

Robbert Maruanaija

Robbert Maruanaija (1986, geboren en woonachtig in Amsterdam) begon zijn werkzame leven als profvoetballer en stapte daarna over naar de creatieve sector. Hij vertelt dat hij vanaf die overstap zich ervan bewust is dat hij als reclamemaker en verhalenverteller impact kan maken op de maatschappij. Hij wil zowel binnen als buiten zijn werk als creative director in advertising een betekenisvolle bijdrage leveren aan de maatschappij: ‘’Ik heb er altijd voor gezorgd dat er een goede balans is geweest tussen mijn werk voor grote klanten als Netflix, Spotify en Heineken en passieprojecten waar ik mijn eigen interesses in kwijt kan. Deze projecten lopen uiteen van social campagnes voor de speelfilm ‘De Oost’ van Jim Taihuttu en de Slavernijexpositie van het Rijksmuseum, tot vrij werk in de vorm van de korte documentaire ‘Untuk Selalu’ over de verschillen en overeenkomsten van verschillende groepen mensen in Nederland met roots in Indonesië. In mijn werk probeer ik altijd verbinding te maken tussen verschillende groepen mensen. Diversiteit en inclusie zijn door mijn bi-culturele achtergrond onderwerpen die op een natuurlijke manier plaats krijgen in mijn projecten.’’

De raad van toezicht van het Amsterdam Museum ziet in Robbert Maruanaija een toezichthouder die met zijn kennis, werk- en levenservaring, leeftijd, netwerk, visie en bi-culturele achtergrond van grote waarde zal zijn voor het Amsterdam Museum en voor de samenstelling van de raad van toezicht.                                                                 

Patricia de Weichs de Wenne

Patricia de Weichs de Wenne (1969, woonachtig in Amsterdam) zal op voordracht van de ondernemingsraad van het Amsterdam Museum haar functie in de raad van toezicht bekleden. Zij is actief als interim manager, organisatieadviseur, coach en vertrouwenspersoon, vanuit haar eigen bureau De Weichs Advies. Zij was ruim tien jaar werkzaam als zakelijk directeur van de Dordrechts Museum organisatie en acht jaar als toezichthouder (vicevoorzitter) van het Wereldmuseum. Ook werkte ze als directeur van het Vastgoedbedrijf van de gemeente Dordrecht. Bij haar afscheid in Dordrecht sprak ze de woorden: ‘’Ik hou van kunst, maar uiteindelijk gaat het mij om de mens.’’ Vanuit die mensgerichte visie wil ze haar ervaring en kennis inzetten voor de organisatie en de doelstellingen van het Amsterdam Museum. Met haar ervaring op het gebied van organisatie, coaching en sociale veiligheid en haar passie voor Amsterdam zien de ondernemingsraad en de raad van toezicht van het Amsterdam Museum Patricia de Weichs de Wenne als een waardevolle aanvulling op de raad van toezicht, in het bijzonder in deze tijd van vernieuwing en renovatie van het museum.                                    

De raad van toezicht en het bestuur van het Amsterdam Museum heten de nieuwe raadsleden van harte welkom en kijken uit naar een prettige samenwerking.

Met deze benoemingen bestaat de raad van toezicht van het Amsterdam Museum uit:

  • Jurenne Hooi (voorzitter)
  • Jan de Rooij
  • Benno Friedberg
  • Tim Verlaan
  • Garance Reus-Deelder
  • Robbert Maruanaija
  • Patricia de Weichs de Wenne

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands