Meteen naar de inhoud

Zakelijk leider Jannet van Lange vertrekt bij het NUT 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Utrecht, 26 juni 2024 – Jannet van Lange (1982) neemt in oktober 2024 afscheid als zakelijk leider van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel). Zij werkte meer dan 16 jaar samen met theatermaker en artistiek leider van het NUT Greg Nottrot. 

Sinds 2008 werken Van Lange en Nottrot samen. Als freelance dramaturg was Jannet betrokken bij zijn werk en stond zij mee aan de wieg van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) dat in 2007 werd opgericht. Ze bouwde haar inhoudelijke betrokkenheid uit en begon in 2017 als zakelijk leider van het NUT. Ze drukte een stempel door het artistieke en zakelijke model te integreren: de zakelijke kaders en vergezichten komen altijd tot stand vanuit de inhoud.

Paul Adriaanse, bestuursvoorzitter: Onder het zakelijk leiderschap van Jannet groeide het NUT uit tot een meerjarig gesubsidieerde instelling, met een hecht team van goede, enthousiaste medewerkers. Ook zorgde ze ervoor dat het NUT een plek heeft op het Berlijnplein, het culturele hart van Utrecht Leidsche Rijn waar het NUT hard aan mee bouwt.

Greg Nottrot, artistiek leider: Het was een mooie tijd en een groot genoegen. Samen creëerden we zonnen, herrezen we letterlijk uit de as en zorgden we voor een fijn gezelschap. Jannet is altijd nieuwsgierig, betrokken en gedreven. Een fantastische partner in crime.

Jannet van Lange: Samen met Greg heb ik met grote betrokkenheid en veel enthousiasme gewerkt aan het opbouwen van ons succesvolle gezelschap. Mijn dank gaat uit naar bestuur, collega’s en Greg voor een leerzame en inspirerende tijd. Na deze jarenlange samenwerking, merk ik dat het tijd is om nieuwe wegen in te slaan en ruimte te maken voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.

Foto © Sabine Rovers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands