Ga naar de inhoud

Huwelijksaanzoek in het Amsterdam Museum

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een Cultureel Lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Neem een Cultureel Lidmaatschap.

In de normaal zo stille museumzaal slaakte ze een kreet van opwinding. Te midden van alle kunstwerken stond een kunstwerk speciaal gemaakt voor haar. Naast het werk zat haar partner op haar knieën. Anjulie werd door haar vriendin Geraldine ten huwelijk gevraagd in het Amsterdam Museum.

Op een zonnige zaterdagmiddag bezocht Anjulie nietsvermoedend met haar partner Geraldine, wonend in Amsterdam en vijf jaar bij elkaar, aan de Amstel een van haar favoriete musea: het Amsterdam Museum. Middenin de vaste collectiepresentatie Panorama Amsterdam – een levende geschiedenis van de stad, stond op een ezel een kunstwerk die er normaal niet staat.

Op het kunstwerk ‘the proposal’ van Saša Ostoja staat Geraldine afgebeeld, die als duiker uit het water komt en op één knie met een ring in haar hand een huwelijksaanzoek doet. Archie, de hond van Anjulie en Geraldine wordt afgebeeld evenals een aantal andere symbolische elementen die alleen herkenbaar zijn voor het stel. 

Toen het stel langs het werk liep was Anjulie verbaasd. Ziet ze dit nou goed? Een werk van een van haar favoriete kunstenaars met daarop hun hondje? Geraldine wees Anjulie op het tekstbordje naast het werk. Toen Anjulie begon met lezen ging Geraldine op haar knie en vroeg aan Anjulie: ‘’Wil je met mij trouwen?’’. Anjulie slaakte een kreet en beantwoordde de vraag met een duidelijke ‘’ja!’’. 

Geraldine en Anjulie

Geraldine woont en werkt al vijftien jaar in Amsterdam en Anjulie is vijf jaar geleden vanuit Parijs naar Amsterdam verhuisd voor werk. Het stelt kent elkaar sinds 2017 maar hun liefde is pas in Amsterdam gaan bloeien. Ze houden beide heel erg van kunst en cultuur en bezoeken samen veel musea in het binnen en buitenland. Vandaar dat Geraldine het Amsterdam Museum de ideale plek vond om haar geliefde ten huwelijk ten vragen. De laatste keer dat ze het Amsterdam Museum bezochten was nog op de oude locatie in het centrum, op de Kalverstraat. Nu het tijdelijk gevestigd is in het H’ART Museum, was het een uitgelezen kans voor Geraldine om van dit bezoek iets heel speciaals en onvergetelijk te maken.

Geraldine: “Ik vind het enorm leuk dat het Amsterdam Museum meewerkte aan mijn geheime missie. Ik kon geen betere plek voorstellen om Anjulie te vragen met mij te trouwen. Nu betekent het museum nóg meer voor ons en zullen we altijd terugdenken aan deze bijzondere dag!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaView Author posts

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands