Skip to content

Thomas Azier in August artist in residence at TivoliVredenburg

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

De Nederlandse componist, producer, zanger en performer Thomas Azier is in augustus 2021 artist in residence in TivoliVredenburg. In vier dagen tijd speelt hij vier verschillende concerten in vier verschillende zalen.

Het talent van de Nederlandse componist, producer, zanger en performer Thomas Azier is eigenlijk te groot voor ons kikkerlandje – daarom bivakkeerde hij vanaf zijn negentiende ook veel in het buitenland. Dat leverde even intrigerende als afwisselende synthpopalbums op, zoals Hylas (2014) met techno-invloeden in zijn Berlijnse periode en de warmer klinkende opvolger Rouge (2017) die hij opnam in Parijs. Na meer dan 10 jaar is hij nu weer neergestreken in Nederland. Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert hij invloeden uit zijn directe omgeving, om deze vervolgens vanuit zijn eigen visie te kanaliseren in een steeds specifieker, unieker en persoonlijker wordend muzikaal palet.

Zijn vorige albums zijn verfstreken op een veel groter schilderij; het recent verschenen album Love, Disorderly is een indicatie van de uiteindelijke grootte van dat kunstwerk. Tijdens de eerste drie concerten van deze residency (waaronder een openluchtconcert bij Slottuin Zeist) staat telkens een ander facet van dit album centraal. Zijn laatste concert van de reeks is ook een primeur: dan speelt hij voor het eerst werk van zijn nieuwe vinyl A Collection Of Broken Ideas, twee singles van 22 minuten.

Thomas Azier over concerten in coronatijd: “Een concert geven gaat naar mijn idee om het samenkomen, de interactie, het gevaar. Het concert is een van de zeldzame momenten waarop ik volledig betrokken ben bij het heden, en ik kan stellen dat ik muziek maak voor het bijna religieuze en meditatieve gevoel dat een live-ervaringen geeft. Ik ben ervan overtuigd dat we deze tijd moeten gebruiken om alternatieve ‘shared experiences’ te testen.”

Over zijn concerten bij TivoliVredenburg voegt hij toe: “In TivoliVredenburg, een plek waar ik ontzettend veel muzikale herinneringen heb, mag ik eindelijk mijn nieuwe werk presenteren in vier verschillende zalen. Na bijna anderhalf jaar zonder live-expressie, kijk ik vooral uit naar de fysieke ervaring van het zingen. Op zoek naar een natuurlijke maar moderne live ‘feel’, besluit ik een sprong te wagen in het diepe, en off-grid te gaan met een nieuwe groep muzikanten met verschillende muzikale achtergronden. De bands zullen bestaan uit o.a. Simon Segers op drums, Obi Blanche op zijn DIY gitaar ‘Rake’ en Maarten Hogenhuis op sax.”

The four concerts:

  • 12 augustus – Cloud Nine – Love, Disorderly I (met band)
  • 13 augustus – Slottuin Zeist – Love, Disorderly II (openluchtconcert met festivalset en grote band)
  • 14 augustus – Pandora – Love, Disorderly 360o (met publiek om de band heen)
  • 15 augustus – Hertz – Releaseshow A Collection Of Broken Ideas

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5 / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)