Berlinale 2018 – Jonge acteur Jonas Smulders is de Nederlandse Shooting Star

1564
Jonas Smulders in Broers (foto Jasper Wolf)

Hoe doet ie dat toch? Op zijn zestiende maakte Jonas Smulders (1994) zijn acteerdebuut, vijf jaar later kreeg hij al een Gouden Kalf voor zijn rol in de korte film Geen koningen in ons bloed, en nu mag hij zich in Berlijn aan de internationale filmwereld voorstellen als een van de zogenaamde Shooting Stars. De tien meest veelbelovende Europese acteertalenten, door een internationale jury geselecteerd voor de EFP (European Film Promotion).

Wie zijn al tamelijk indrukwekkende lijst van pakweg 24 lange en korte films en televisieproducties ziet zal al snel zeggen dat het hoog tijd werd voor die Shooting Star. Zijn prachtige hoofrol in de coming of age-film Broers (2017) noemt de jury ‘een buitengewoon subtiele vertolking’ en prijst de manier waarop hij zijn personage warmte en een hart geeft.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login