Aller au contenu

Événements au musée d'Amsterdam - février 2023

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.
Naast een vaste collectiepresentatie aan de Amstel 51 en in Huis Willet-Holthuysen en wisselende tentoonstelling biedt het Amsterdam Museum een publieksprogramma aan. Op diverse locaties en voor een divers publiek. In oktober 2022 staan de volgende evenementen op de agenda. Kijk op www.amsterdammuseum.nl pour obtenir les dernières informations.
———————————————–
Tournée du regard féminin
12 februari 2023
De terugkerende Female Gaze Tour wordt ingevuld door Tammie Schoots. Tammie Schoots is schrijver en freelancejournalist. Ze publiceerde artikelen bij onder andere Trouw en Linda Meiden en is een vaak gevraagde gast bij BNR NieuwsRadio en Radio 1. Naast haar journalistieke werk, schrijft en spreekt ze veel over persoonlijke ervaringen als transgender vrouw. Altijd met een filosofisch tintje, om zo te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen. In deze rondleiding staat ze stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld die in het verleden vaak niet de aandacht hebben gekregen die zij verdienen. Tammie Schoots geeft haar perspectief op de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel.
In Panorama Amsterdam, laat het Amsterdam Museum de stad in al haar facetten zien. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.
Heure : 11h30 - 12h30
Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, Amsterdam).
Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs museum. Capaciteit 15 personen.
Plus d'informations : www.amsterdammuseum.nl
image
———-
Thread #1
18 februari 2023
Samen met modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling Continue This Thread. In de tentoonstelling staat de kracht van handwerktechnieken centraal. Voortbordurend op de tentoonstelling kan je drie zaterdagen langskomen om samen te kijken, luisteren en te maken. Van speedtours tot workshops, tijdens de verschillende Threads verkennen we samen met mode-erfgoedplatform Modemuze verkennen drie pijlers: healing, expressie en verbinding.
Tijd: 14:00 tot 17:00 uur.
Locatie: Het Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, Amsterdam)
Locatie: Amstel 51
Toegang: Tickets later verkrijgbaar
Plus d'infos : www.amsterdammuseum.nl
image
——-
New Narratives Tour
26 februari 2023
Darwin Winklaar is modeontwerper en multidisciplinair kunstenaar en zal tijdens deze New Narratives Tour reflecteren op de tentoonstelling en het artistieke werk van Rita Maasdamme. Met de serie New Narratives vragen we gastrondleiders van buiten het museum om te reflecteren op de presentaties en collectie van het Amsterdam Museum. Welke verhalen over de stad worden in het museum verteld, welke verhalen blijven onzichtbaar, en welke verhalen mogen niet ontbreken?
De collectie diorama’s van Rita Maasdamme (1944-2016) vertelt op een unieke manier over de geschiedenissen van de Nederlandse voormalige koloniën vanuit een perspectief van tot slaafgemaakte mensen, marrons en inheemse bevolking.
Tijd: 11:30 tot 12:30 uur.
Locatie: Het Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, Amsterdam)
Locatie: Amstel 51
Toegang: Toegangsbewijs Amsterdam Museum aan de Amstel
Plus d'infos : www.amsterdammuseum.nl
image image

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais