Paul McCarthy - Shit pile (2007)

In februari van dit jaar kon je al wereldwijd aan je twitterlijstjes toevoegen dankzij #followamueum, en nu hebben ze weer een nieuw ding bedacht. Het is nooit vertoond, en heel simpel. Op 1 september a.s. Kan iedereen, waar ook ter wereld, vragen stellen aan mensen met verstand van . Enige voorwaarde: dat je op twitter zit en weet waar de ‘hekje’-toets zit. Want met de ‘hashtag’ #askacurator stel je je vraag aan een museumdirtecteur of tentoonstellingsmaker, en door via de zoekfunctie op de twitterwebsite, of in een twitterprogramma als Tweetdeck, te zoeken naar datzelfde #askacurator, kun je iedereen met zo’n vraag volgen, en ook de antwoorden bijhouden.

Musea zijn wereldwijd al een tijdje goed bezig op , al zijn de Nederlandse musea nog wat aan het aarzelen. Immers: het is best lastig om in je eentje iets te bedenken met social . Maar ook hier blijkt de kracht van de crowds: hoe meer gelijkgestemden meedoen, hoe groter de kans is dat er een briljant idee opduikt. En dit zou er zomaar eens 1 kunnen zijn.
Meer informatie.

Foto bovenaan:

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

1 reactie op “‘Wat doet die drol op uw sokkel?’ Musea nemen opnieuw voortrekkersrol op sociale netwerken met ‘ask a curator’”

  1. Avatar

    Vooralsnog doet van de Nederlandse musea alleen nog @museumboerhaave mee. We hopen natuurlijk dat er veel meer Nederlandse musea zullen aansluiten!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top