Meteen naar de inhoud

Meer publiek, minder stoelen: Amsterdam Fringe dit jaar stuk gezelliger, en beter dan vorig jaar #tf2010 #amsfringe

Met ruim 12.000 bezoekers en een gemiddeld bezettingspercentage van 70% heeft de organisatie van het Amsterdam Fringe Festival naar eigen zeggen reden voor trots.  In een persbericht meldt men dat ‘het is gelukt om het aantal bezoekers te laten groeien, zonder de intimiteit en het experimentele karakter van het Amsterdam Fringe Festival te verliezen. ‘

Hoe we dat precies moeten zien legt Fringe-coördinator Anneke Jansen uit:

‘We hadden vorig jaar 10.000 bezoekers, maar veel meer zaalcapaciteit dan dit jaar. We hebben voor deze editie bewust het aantal beschikbare plaatsen verkleind, waardoor de artiesten minder vaak met halflege zalen te maken kregen. Nu er ook nog eens 2000 bezoekers meer waren, is dat voor alle betrokkenen een grote vooruitgang.’

De Amsterdam Fringe werd afgesloten met een feest met bier, wijn en prijzen.  De voorstelling ‘Life is too good to be true/kakofonie 2’ van het Limburgse gezelschap Het Geluid Maastricht werd door de jury en het publiek verkozen tot beste voorstelling van het Amsterdam Fringe Festival 2010.  De winnaar mag zijn voorstelling komend jaar spelen op het Fringe Festival in Praag en op het Grahamstown National Arts Festival in Zuid Afrika.

In de TM van oktober zal verslaggever Henk de Jong een verhaal schrijven over zijn eigen zoektocht naar het mooiste van de Fringe. Hij hield daar op deze site een uitgebreid dagboek van bij.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen