Met ruim 12.000 bezoekers en een gemiddeld bezettingspercentage van 70% heeft de organisatie van het Amsterdam Fringe Festival naar eigen zeggen reden voor trots.  In een persbericht meldt men dat ‘het is gelukt om het aantal bezoekers te laten groeien, zonder de intimiteit en het experimentele karakter van het Amsterdam Fringe Festival te verliezen. ‘

Hoe we dat precies moeten zien legt Fringe-coördinator Anneke Jansen uit:

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

‘We hadden vorig jaar 10.000 bezoekers, maar veel meer zaalcapaciteit dan dit jaar. We hebben voor deze editie bewust het aantal beschikbare plaatsen verkleind, waardoor de artiesten minder vaak met halflege zalen te maken kregen. Nu er ook nog eens 2000 bezoekers meer waren, is dat voor alle betrokkenen een grote vooruitgang.’

De Amsterdam Fringe werd afgesloten met een feest met bier, wijn en prijzen.  De voorstelling ‘Life is too good to be true/kakofonie 2’ van het Limburgse gezelschap Het Geluid Maastricht werd door de jury en het publiek verkozen tot beste voorstelling van het Amsterdam Fringe Festival 2010.  De winnaar mag zijn voorstelling komend jaar spelen op het Fringe Festival in Praag en op het Grahamstown National Arts Festival in Zuid Afrika.

In de TM van oktober zal verslaggever Henk de Jong een verhaal schrijven over zijn eigen zoektocht naar het mooiste van de Fringe. Hij hield daar op deze site een uitgebreid dagboek van bij.

Foto bovenaan:

4 reacties op “Meer publiek, minder stoelen: Amsterdam Fringe dit jaar stuk gezelliger, en beter dan vorig jaar #tf2010 #amsfringe”

  1. Was er vorig jaar, heb echt genoten! Toen waren er al veel mensen, kan je nagaan wat er dit jaar is. Hoe dan ook Fringe was toen echt geslaagd! Zal ik jaar ook wel zijn. Genieten van de artiesten en afsluiten met een lekker wijntje, kan toch haast niet beter?

    Nel.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top