Het is nu officieel: Daan Bakker is het nieuwe filmtalent om in de gaten te houden. Gisteravond werd tijdens de van het bekend gemaakt dat hij de winnaar is van de Filmprijs van de Stad Utrecht voor het beste debuut. Hij kreeg die onderscheiding voor zijn korte Bukowski, een innemende en briljant uitgevoerde fantasie over een twaalfjarige jongen die dikke boeken leest en op een volstrekt onverwachte manier met de literatuur voor volwassenen aan de haal gaat.

Een toevalstreffer is het niet. Vorig jaar had Bakker met Jacco’s Film, waarmee hij afstudeerde aan de Filmacademie, al bewezen dat hij zich verrassend goed en op een originele manier weet in te leven in de kinderwereld. Jacco’s Film werd toen bekroond met de Nassenstein Startprijs.

Onder de eerdere winnaars van de van de Stad Utrecht is (Oorlogswinter) die hem kreeg voor zijn debuut Suzy Q met Carice van Houten. (Leo Bankersen)

Foto bovenaan:
Scroll naar top