Nederlands Film Festival: Daan Bakker wint met Bukowski

Het is nu officieel: Daan Bakker is het nieuwe filmtalent om in de gaten te houden. Gisteravond werd tijdens de van het Nederlands bekend gemaakt dat hij de winnaar is van de Filmprijs van de Stad voor het beste debuut. Hij kreeg die onderscheiding voor zijn korte film Bukowski, een innemende en briljant uitgevoerde fantasie over een twaalfjarige jongen die dikke boeken leest en op een volstrekt onverwachte manier met de voor volwassenen aan de haal gaat.

Een toevalstreffer is het niet. Vorig jaar had Bakker met Jacco’s Film, waarmee hij afstudeerde aan de , al bewezen dat hij zich verrassend goed en op een originele manier weet in te leven in de kinderwereld. Jacco’s Film werd toen bekroond met de Nassenstein Startprijs.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Onder de eerdere winnaars van de van de Stad Utrecht is (Oorlogswinter) die hem kreeg voor zijn debuut Suzy Q met Carice van Houten. (Leo Bankersen)

Scroll naar top