Prijs van de (Theater)Kritiek 2010 naar musicalwerkplaats M-Lab

M-Lab

Net nu bekend werd dat het musicalproductiehuis M-Lab in financiële nood verkeert, komt er een handreiking van de Nederlandse theatercritici. De jaarlijkse Prijs van de Kritiek gaat namelijk naar het laboratorium dat musicals produceert die er bijna altijd toe doen. We citeren het juryrapport:

Een laboratorium is er niet alleen voor enigszins wereldvreemde wetenschappers die op de vierkante millimeter aan het priegelen zijn, maar toch vooral om praktische resultaten te boeken. Het M-Lab, het laboratorium voor Muziektheater heeft sinds de opening in september 2007 ruimte geboden aan vele tientallen theaterexperimenten. Het doel van oprichter Koen van Dijk en zijn medewerkers  is om actief mee te werken aan het ontwikkelen van nieuwe theaterideeën en het publiek kennis te laten maken met (ten onrechte) onbekende theaterproducties.
Verder heeft het M-Lab zich ontwikkeld tot een gewilde try out plek van wat meer ervaren cabaretiers.
Producenten hebben een tijdje de kat uit de boom gekeken, maar dit seizoen zien we dat twee musicals die in het M-Lab een proeftijd hebben gehad – Into the Woods en Urinetown – in de grote landelijke theaters worden opgevoerd.

De Prijs van de Kritiek 2010 wordt later dit seizoen in het M-Lab zelf overhandigd en bestaat uit een sculptuur van beeldend kunstenaar Michiel Jansen.

Scroll naar top