Morgen begint De Internationale Keuze van De Rotterdamse Schouwburg. Een festival dat al jaren in september opmerkelijk theater uit de hele wereld presenteert in de schouwburg van de Maasstad. Behalve dit jaar dan, want de ‘kist van quist’ wordt verbouwd en dat duurt nog eventjes. Niet iets met Amsterdamse metrobouwers, maar of de officiële heropening op 2 oktober 2010 wordt gehaald, is nog even de vraag. Tot die tijd op locatie, en in Rotterdam betekent dat vrijwel altijd spannende plekken: een opengewerkte flat in Pendrecht, een desolaat havengebouw bij de Keileweg, waar de voormalige afwerkplek is volgebouwd met iets voor Doe-het-zelvers, en een loods van de marine.

Alles bereikbaar per bus, fiets en metro, dat dan weer wel. En wij van De Dodo zijn erbij. Na iedere première confronteren we onze recensenten Anneriek de Jong, Margriet Prinssen, Maarten Baanders, Jowi Schmitz, Hans van Dam, Leo Bankersen en Wijbrand Schaap met een maker, danser of speler voor een kort gesprek op video. De volgende ochtend staat de recensie online. En we volgen wat er verder gebeurt, samen met de mannen en vrouwen van stichting Beeldrecensies.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Volg ons, en je blijft bij. Van 10 september t/m 3 oktober 2010.

Comments are closed.