OK. Een pilot. Toen Jeroen Stout zijn woensdagse filmvorkje in Radio Kunststof op Radio 1 in december 2010 kwijtraakte deden we hem een aanbod dat hij makkelijk kon weigeren: om zoiets dan ook maar eens bij ons te doen. Maar dat we dan zouden zoeken naar een manier die past bij De Dodo. Want audio mag online dan wel het nieuwe video zijn, nog niet iedereen weet dat. Inmiddels zijn de productiemiddelen wel beschikbaar waarmee iedereen zichzelf tv-maker kan wanen.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Wij dus ook.

Of dat terecht is, moeten we nog even afwachten. Dit is een eerste proef met van die spotgoedkope HD-caneraatjes (de statieven zijn bijna  duurder) en een eenvoudig open source montageprogramma op een Linuxcomputer.  Dan praten we toch over een ruime ton besparing op wat je een paar jaar geleden nog voor een kwartiertje video produceren moest betalen. Het moet gezegd: dat is een verleidelijke besparing en vooralsnog kijken we even aan hoeveel kwaliteit je voor zo’n actie moet inleveren, en mág inleveren.

We wilden wel voorkomen dat deze 18 minuten over film gezapig zouden worden. Of dat gelukt is?  We zijn benieuwd naar jullie reacties, en vooral ook jullie suggesties: hoe kun je zoiets nou nog leuker maken. Wat mis je? wat moet er zeker uit?

Foto bovenaan:
Scroll naar top