Sideways Rain - Guilhermo Botelho / Alias - foto Yves Genoud

De 27e editie van Springdance in is in volle gang. De van het Cultureel Persbureau zijn erbij en wonen dansvoorstellingen uit alle hoeken van de wereld bij. Zo bezocht Fransien van der Putt de openingsvoorstelling Sideways Rain van de Braziliaan Guilhermo Botelho en de jazzy tapdansvoorstelling van Broadwayster Savion Glover. Maarten Baanders woonde Studium van het Belgische danscollectief Busy Rocks bij. Hun kritische gedachten én hun bewondering voor de danskwaliteiten zijn te lezen festivaldagkrant De Dodo.

Ook deze week komen er dagelijks nieuwe dansrecensies over Springdance bij. En zijn er verschillende interviews met makers terug te zien, zoals onder andere met choreografe Margret Sara Gudjonsdottir. Daarnaast proberen de journalisten van De Dodo gewapend met camera na elke bezochte voorstelling de coulissen in te duiken om de eerste reactie van de makers op beeld te vangen.

Foto bovenaan:
Alias/Sideways-Guilhermo Botelho - foto Yves Genoud

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:
Scroll naar top