-provinciebestuurder Faber eerder dit jaar over het voormalig Bijbels , nu Orientalis: "Ik heb geen 20 miljoen euro nodig om met een moslim te praten. Ook niet om met een jood of christen te praten overigens. De PVV heeft al een hekel aan subsidies, maar als het iets met de islam te maken heeft geven we niets."

Staatssecretaris geeft museumpark Orientalis geen cent

(..) Interim-directeur Peter Berns had Zijlstra, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, om een eenmalige van zes miljoen euro gevraagd. De provincie is bereid eventueel een eenmalige bijdrage te leveren, maar alleen als het Rijk ook over de brug komt. Dat is nu dus niet het geval, bevestigt een teleurgestelde Berns.

Bron: De Gelderlander    24 nov 11

Kunstbezuinigingen gaan door

Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad gaat akkoord met de bezuiniging van tien miljoen euro op de subsidies voor kunst en cultuur. (..)
Het leeuwendeel van de bezuinigingen (6,5 miljoen) komt ten laste van grote instellingen, zoals de Stadsschouwburg en de Toneelgroep Amsterdam. Ook wordt bezuinigd op het Amsterdams Uitbureau en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. (..)
[Tientallen instellingen] zijn vooral bang voor een ‘stapeling’ van bezuinigingen door het Rijk en de gemeente. Eerder bleek al dat de Rijksoverheid ongeveer 50 miljoen euro bezuinigt op Amsterdamse instellingen. (..)

Bron: RTV N-H    24 nov 11

/ Drenthe – 3.000 handtekeningen voor Theater te Water

(..) Met de handtekeningenactie wil de groep bereiken dat de provincie Groningen in de concept-cultuurnota een wijziging aanbrengt en dat ze Theater te Water [op theaterschip de Verwondering] opnemen in de cultuurnota. Het gaat over de subsidie vanaf 1 januari 2013. (..)
“We zijn er nu uitgeschreven, net als vele anderen, terwijl we jaren door de provincies Groningen en Drenthe gesubsidieerd zijn. Ik ben bang dat we ophouden te bestaan als de subsidie verdwijnt.”
Of de subisidie van de provincie Drenthe wel blijft is nog onduidelijk. (..)

Bron: RTV Drenthe    24 nov 11

Amersfoort – Harde op college om

Het college en de ambtenarentop van de gemeente Amersfoort hebben er woensdag van langs gekregen in een rapport over de bouw van een cultureel centrum Eemhuis. De raad, die om het had gevraagd, kreeg onvolledige informatie over het project.
Daardoor kwamen problemen met budgetten te laat boven water en wist de gemeenteraad te laat dat het project duurder uitvalt dan gepland. (..)

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Bron: Architectenweb    24 nov 11

Eindhoven veilt BKR-kunst

De gemeente Eindhoven veilt in december een deel van haar kunstcollectie die tussen 1960 en 1990 is verworven via de Beeldend Kunstenaars Regeling (BKR). De kunstwerken zijn vanaf 1 december te zien op www.eindhovenveiltkunst.nl.

Bron: Cultuurbeleid.nl    22 nov 11

Verkoop pand bibliotheek Vlissingen vlot niet

(..) Om meer vaart in de verkoop te brengen, wordt het pand prominent in de etalage gezet. Als het namelijk niet lukt om het gebouw voor 1 januari 2012 te verkopen, moet de bibliotheek 150.000 euro extra bezuinigen.
De gemeente Vlissingen moet 400.000 euro per jaar bezuinigen op haar bibliotheek.

Bron: PZC    24 nov 11

Foto bovenaan:
PVV-provinciebestuurder eerder dit jaar over het voormalig Bijbels Museum: "Ik heb geen 20 miljoen euro nodig om met een moslim te praten", aldus Faber. "Ook niet om met een jood of christen te praten overigens. De PVV heeft al een hekel aan subsidies, maar als het iets met de islam te maken heeft geven we niets."
Scroll naar top