Mensen die om duidelijkheid vragen, roepen vaak om ‘namen en (rug)nummers’, maar in de klassieke is dat gedoe met namen en nummers juist de reden waarom niemand er nog wat van begrijpt. Het gaat dus, volgens ex-marketeer en nu verhalenverteller Nancy Wiltink niet alleen om je verhaal, maar ook of dat verhaal toepasbaar is.

Samen met - en marketingbureau wecross interviewden we op het (eind mei 2012 in ) een aantal hotshots over hun verhaal. En Nancy kon daar goed op inhaken. Want wie verhalen vertelt, weet ook hoe je een discussie kunt ‘framen’. Je introducert dan een begrip (‘subsidieslurpers’) waarbij de tegenpartij door dat begrip aan te vallen, het begrip alleen maar sterker maakt. Er is dus een ‘tegenverhaal’ nodig.

En ze weet goed duidelijk te maken dat dat verhaal ‘bloed’ nodig heeft. Meer dan een paar gelikte infographics.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Bekijk ook de andere interviews

Foto bovenaan:
Scroll naar top