Prachtige quote in de Volkskrant, die ook overgenomen is door het ANP in de berichtgeveing over het vertrek van Ann Goldstein als artistiek directeur van hert Stedelijk Museum in Amsterdam. Of omgekeerd. Even goed lezen:

“Met haar ontslag heeft Goldstein aangegeven dat haar werk voor het museum in haar ogen voltooid is en dat het museum klaar is voor een nieuwe artistieke directeur die het museum in de toekomst zal leiden.”

Hoe kan het ook anders. Dit heet ‘stating the obvious’. Het was nieuws geweest wanneer Goldstein aangegeven had dat haar werk voor het museum in haar ogen niet voltooid was, en dat het niet klaar was voor een nieuwe artistieke directeur die het museum in de toekomst zal leiden. Of dat ze met haar vertrek had aangegeven dat er toch buitenaards leven bestaat.

Verder natuurlijk nieuws dat we allemaal al een beetje zagen aankomen. Het was bekend dat ze niet goed lag, dat het personeel haar drie dagen per week miste en dat de pers haar niet zag zitten.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Benieuwd of de volgende directeur weer een vrouw is. Lijkt tamelijk essentieel.