De latenight afsluitingen van de op Writers Unlimited zijn altijd vrolijk. Dat komt omdat de dichters al wat losser zijn en het publiek wat meer gedronken heeft. En dit keer kwam het ook door megapubliekstrekker (bij andere gelegenheden) Arie Boomsma. Het vrolijke kijkcijferkanon smeet uit balorigheid met dichtbundels van de gasten van zijn programmaonderdeel.

Echt leuk was het niet voor iedereen, maar je bent dichter en jouw verkoopcijfers passen honderdduizend keer in die van de ster, dus je moet niet klagen. VSB poëzieprijs-genomineerde Miriam van Hee besloot in ieder geval niet deel te nemen aan het afbuigen na afloop. De Björk van de Nederlandse poëzie, Kira Wuck, probeerde zich zo onzichtbaar mogelijk te maken.

Wie de hefboom van Boomsma niet nodig heeft is . Zijn optredens zijn altijd een feestje. En op deze avond tijdens Writers Unlimited had hij helemaal veel te vieren: de dichter en schrijver van inmiddels tientallen bundels en romans in het Nederlands is eindelijk geslaagd voor zijn inburgeringsexamen. De man die de Nederlandse literaire wereld al jaren verblijdt met zijn scherpe observaties en bijzondere declamaties mag officieel meedoen. Daar moet Nederland maar eens trots op zijn,

Foto bovenaan:
Scroll naar top