De politie heeft te hard opgetreden bij de Mars der Beschaving op 27 juni 2011 in . De demonstratie tegen de op de kunst, die vanwege zijn nogal elitaire naamgeving omstreden was, eindigde met een paar charges van de ME op . Hun vriendelijke sit-in ontaardde daardoor in iets wat tegenstanders van al die elitaire subsidieslurpers (aldus Martin Bosma van de PVV) maar al te graag zagen: geweld.

De facebook update met de melding van de vrijspraak
De update met de melding van de vrijspraak

Onterecht, blijkt nu ook weer. De rechtbank heeft de kunstenaars vrijgesproken die door de ME waren opgepakt wegens geweldpleging tegen het bevoegde gezag. De rechtbank oordeelde bovendien dat er onnodig hard is opgetreden.

Toch een kleine troost voor de mensen die inmiddels waarschijnlijk van hun broodwinning beroofd zijn.

http://www.greetingsfromthehague.com/?page_id=32

 

 

Foto bovenaan:
Scroll naar top