De politie heeft te hard opgetreden bij de Mars der Beschaving op 27 juni 2011 in Den Haag. De demonstratie tegen de bezuinigingen op de kunst, die vanwege zijn nogal elitaire naamgeving omstreden was, eindigde met een paar charges van de ME op kunstenaars. Hun vriendelijke sit-in ontaardde daardoor in iets wat tegenstanders van al die elitaire subsidieslurpers (aldus Martin Bosma van de PVV) maar al te graag zagen: geweld.

De facebook update met de melding van de vrijspraak
De facebook update met de melding van de vrijspraak

Onterecht, blijkt nu ook weer. De rechtbank heeft de kunstenaars vrijgesproken die door de ME waren opgepakt wegens geweldpleging tegen het bevoegde gezag. De rechtbank oordeelde bovendien dat er onnodig hard is opgetreden.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Toch een kleine troost voor de mensen die inmiddels waarschijnlijk van hun broodwinning beroofd zijn.

http://www.greetingsfromthehague.com/?page_id=32