Meteen naar de inhoud

De toekomst van kunst en reizen is 3 dimensionaal en virtueel. Powered by Google.

Even een korte tijdje vooruitdenken en je bent waar Google wil dat je bent. Alle kunst, overal ter wereld bereikbaar via je beeldscherm, je tablet. Zelfs de obscure kunst. Of sterker: mee te maken in je google glass of je Oculus VR bril. Je kunt nu al kunst in musea bekijken, maar dan zonder een rondleider die je vertelt wat je moet zien. En hoezeer we dat in het dagelijks leven ook niet op prijs stellen, soms is het best fijn om aan de hand van een gids door onbekend terrein te lopen. Zonder je vakantiegeld eraan te geven.

Daar is nu een eerste ding op gevonden. Met hulp van lokale kunstenaars heeft Google een live versie gemaakt van Google Streetview waarmee je door een stad (of een museum, een kernreactor, een grot) kunt dwalen, terwijl een betrokkene je vertelt waar je moet kijken voor de leukste verrassingen.

De eerste versie gaat over de undergroundkunst van Marseille, en al na vijf minuten in de eerste wandeling was ik totaal ondergedompeld. Dit combineert een stadsgids met de totale ervaring die en goede game je kan geven. De muziek helpt. De stem ook. Probeer het zelf, en denk ondertussen aan de enorme kansen die dit zou kunnen bieden. Immers, tot nu toe waren de mogelijkheden om beeld toe te voegen aan dit soort wandelingen beperkt. Dankzij die vermaledijde streetview is dat nu anders. Ik voorzie een toekomst waarin mensen voor jou op reis gaan, met 3d brillen op, zodat jij in je veilige leunstoel hun avonturen mee kunt beleven. In real time, of achteraf, bewerkt, zoals hier.

Ik hoef niet meer weg. Maar wel de koptelefoon niet vergeten.

(met dank aan Dutchcowboys voor de tip)

1 reactie op “De toekomst van kunst en reizen is 3 dimensionaal en virtueel. Powered by Google.”

Reacties zijn gesloten.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

%d bloggers liken dit: