Even een korte tijdje vooruitdenken en je bent waar Google wil dat je bent. Alle kunst, overal ter wereld bereikbaar via je beeldscherm, je tablet. Zelfs de obscure kunst. Of sterker: mee te maken in je google glass of je Oculus VR bril. Je kunt nu al kunst in musea bekijken, maar dan zonder een rondleider die je vertelt wat je moet zien. En hoezeer we dat in het dagelijks leven ook niet op prijs stellen, soms is het best fijn om aan de hand van een gids door onbekend terrein te lopen. Zonder je vakantiegeld eraan te geven.

Daar is nu een eerste ding op gevonden. Met hulp van lokale kunstenaars heeft Google een live versie gemaakt van Google Streetview waarmee je door een stad (of een museum, een kernreactor, een grot) kunt dwalen, terwijl een betrokkene je vertelt waar je moet kijken voor de leukste verrassingen.

De eerste versie gaat over de undergroundkunst van Marseille, en al na vijf minuten in de eerste wandeling was ik totaal ondergedompeld. Dit combineert een stadsgids met de totale ervaring die en goede game je kan geven. De muziek helpt. De stem ook. Probeer het zelf, en denk ondertussen aan de enorme kansen die dit zou kunnen bieden. Immers, tot nu toe waren de mogelijkheden om beeld toe te voegen aan dit soort wandelingen beperkt. Dankzij die vermaledijde streetview is dat nu anders. Ik voorzie een toekomst waarin mensen voor jou op reis gaan, met 3d brillen op, zodat jij in je veilige leunstoel hun avonturen mee kunt beleven. In real time, of achteraf, bewerkt, zoals hier.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Ik hoef niet meer weg. Maar wel de koptelefoon niet vergeten.

(met dank aan Dutchcowboys voor de tip)

1 REACTIE

Comments are closed.