Surfer danst tegen aids en viert nu feest in Het Concertgebouw

Een surfende Nederlandse marketingjongen merkte in Zuid-Afrika op dat een ziekte de bevolking zonder onderscheid uitdunde. Dat deed hem wat. Nu viert dance4life als onbetwist hoogtepunt haar tienjarig bestaan in Het Concertgebouw Amsterdam.

De top van de wereld binnen 3 jaar bij dance4life betrekken en met dans en muziek bewustwording voor aids en hiv vergroten. Dat was de missie van dance4life oprichters Dennis Karper (marketeer jeansmerken) en Ilco van der Linden (oprichter Bevrijdingspop). Dance4life is nu actief in 30 landen waar 1.5 miljoen mensen zijn bereikt. Ruim 600.000 jongeren kwamen in actie voor een wereld zonder aids. En van elke euro blijft slechts 21 cent aan de strijkstok hangen. 

Het Nationale Ballet en Hardwell

Op 6 juni treedt onder andere dj/producer Hardwell op. Oftewel de Bredase Robbert van de Corput die zijn collega Armin van Buuren van de 1ste plek stootte in de Britse DJ Mag top 100. De Junior Company van Het Nationale Ballet danst op zijn muziek tijdens het tweede, publieke deel van de avond.

Met Het Nationale Ballet wordt het dance in dance4life op een stijlvolle manier ingevuld. Het is een groep jonge dansers op topniveau. Maar een afvaardiging dans misstaat niet bij een jubileum van een 10-jarige strijd tegen aids en hiv. Ook in de danswereld waren de gevolgen van de ziekte ongenadig voelbaar.

Bekijk informatie over DANCE4LIFE 10 YEARS

 

Foto bovenaan:
hardwell