De dansvakopleiding aan het Conservatorium in is ontploft. Soort van. Nancy Euverink, directeur dansvakopleiding stapt namelijk op bij het (KC). En dat niet alleen. Ook adjunct-directeur Tom Bosma blijft niet aan. Wie na de eindvoorstellingen en in het nieuwe seizoen het stokje overneemt is nog onduidelijk. Een internationale vacature is uitgezet.

Het is dus hommeles bij het KC. Nancy Euverink, zelf opgeleid aan de dansvakopleiding van het KC, nam in september 2011 de uitdaging aan de opleiding te runnen. Drie jaar later bleek dat een stap te ver. Wat er precies mis is, is niet duidelijk, maar dat het niet lekker loopt is een feit. Euverinks voorganger en voormalig danser Wim Broeckx verliet als directeur in soortgelijke omstandigheden de academie. En succesdocent Christopher Powney, vertrok als directeur naar de Nationale Balletacademie om daarna door te groeien naar The Royal Ballet School.

We weten dat het zoeken blijft naar de juiste koers bij de opleiding. Er is enerzijds samenwerking met het Nederlands Dans  en met Codarts Rotterdam op het gebied van talentscouting, curriculumafstemming en gezamenlijke projecten. Daarnaast is het de bedoeling dat het KC een nieuwe huisvesting krijgt in 2018. Toch roept af en toe iemand dat de dansvakopleiding weg kan. Volgens sommigen zijn er sowieso teveel dansopleidingen en zou de Haagse opleiding zich niet genoeg onderscheiden van die in Amsterdam (klassiek) en Rotterdam (modern).

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Een medewerker van de balletbalie reageert gespannen op de vraag of er een nieuwe directeur komt na de zomer. Dat is hem niet bekend maar ‘misschien op hoger niveau wel’. Afdeling PR voegt toe dat er nog geen kandidaat bekend is voor de functie. Voor een overzicht van de eisen klik hier

Lees verder een interview met Nancy Euverink (partner van de met de vierkante tutu’s bij ) voordat ze aan haar baan bij het KC begon.

Foto bovenaan:
dansvakopleiding

6 reacties op “Dansopleiding ontploft. Plotse vacature directie dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top