Dit is tamelijk fantastisch. Het Tate Museum in Londen biedt de mogelijkheid om ś nachts door de zalen te dwalen, in het donker. Om alles te bekijken op je eigen tijd. Door robots aan te sturen vanaf je bank.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Online kunstwerken bekijken in musea kan al heel lang. We hebben het Google Art Project, we hebben het eigen Rijksmuseum dat een prachtige app heeft, net als het Louvre. Je kunt dus al alles bekijken en van dichterbij dan je ooit zult kunnen wanneer je ‘live’ gaat. Maar dit was er dus nog niet: dwalen door de gangen en zalen terwijl het museum dicht is. Het Tate Museum biedt die mogelijkheid nu wel.

Elke nacht kun je een klein robotje aansturen dat door de zalen dwaalt op jouw commando. Hoewel. Er zijn maar een paar robotjes, en een klein select groepje van mensen die de wagentjes ook mogen besturen. Dikke kans dat het fake is, dus, en dat de bestuurders gewoon met een afstandsbediening meelopen. Maar het idee is toch leuk.

En wellicht komt er weer een hele nieuwe groep gamers op het idee om nu eens niet in World of Warcraft rond te lopen, maar in de Tate Gallery. Zolang er maar Orcs verslagen kunnen worden.

Daar moeten ze nog even aan werken.

bron

Foto bovenaan:
Scroll naar top