Meteen naar de inhoud

Rondsluipen door het museum. Als het dicht is. Het kan.

Dit is tamelijk fantastisch. Het Tate Museum in Londen biedt de mogelijkheid om ś nachts door de zalen te dwalen, in het donker. Om alles te bekijken op je eigen tijd. Door robots aan te sturen vanaf je bank.

Online kunstwerken bekijken in musea kan al heel lang. We hebben het Google Art Project, we hebben het eigen Rijksmuseum dat een prachtige app heeft, net als het Louvre. Je kunt dus al alles bekijken en van dichterbij dan je ooit zult kunnen wanneer je ‘live’ gaat. Maar dit was er dus nog niet: dwalen door de gangen en zalen terwijl het museum dicht is. Het Tate Museum biedt die mogelijkheid nu wel.

Elke nacht kun je een klein robotje aansturen dat door de zalen dwaalt op jouw commando. Hoewel. Er zijn maar een paar robotjes, en een klein select groepje van mensen die de wagentjes ook mogen besturen. Dikke kans dat het fake is, dus, en dat de bestuurders gewoon met een afstandsbediening meelopen. Maar het idee is toch leuk.

En wellicht komt er weer een hele nieuwe groep gamers op het idee om nu eens niet in World of Warcraft rond te lopen, maar in de Tate Gallery. Zolang er maar Orcs verslagen kunnen worden.

Daar moeten ze nog even aan werken.

bron

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen