We gaan te hard. De gaat te hard, het nieuws gaat te snel, en niemand neemt nog de tijd om een rustig naar een stuk te luisteren, een dik boek te lezen, of om 36 uur in het van naar trage te luisteren en te kijken. Dus organiseert het in een met de titel Slow(36h). Intrigerend, want verkoopt dat wel, trage ?

Ze leken er zelf ook even aan te twijfelen. In het programmaboek waarschuwt men alvast: je moet als bezoeker niet alles mee willen maken, want de kans bestaat dat je dan in een soort traagheidsdraaikolk valt. Als dat niet al was gebeurd bij de openingsmanifestatie, die bestaat uit een recordpoging: hoe lang kan een groep mensen doen over een traject van 50 meter. Het record schijnt op 3 uur te staan. De organisatie hoopt dat alvast niet te breken, want anders komt de rest van het programma in tijdnood.

Dit alles hadden we u willen presenteren in een leuk vraaggesprek met de de bedenkers, via een snelle, moderne plus live , maar dat bleek moeilijk. Drie man met een HD-videostream over dezelfde kabel vanuit hetzelfde kantoor, microfoons die elkaar opnamen in plaats van zichzelf, we waren opeens weer terug in de vorige eeuw. De verbinding was dus een tikje te slow voor het snelle nieuws dat we wilden brengen. Daarom is de dansprogrammeur uit het filmpje gevallen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Wat niet wegneemt dat het een spannend gebeuren kan worden, daar in . Vooral wie er al een beetje uitgekeken is geraakt op het toeristische centrum van de stad en ook eens wil weten wat er echt gebeurt: ga het meemaken. Alleen al om gedurende 10 uur alle psalmen gezongen te horen, integraal, slow. Of om een danser te zien die nu eens traagheid als uitgangspunt neemt, in plaats van zwevende, snelle gratie.

Kijken?

Scroll naar top