Boymans is trots. Het Rotterdamse museum heeft een heel erg mooi beeldje op de kop kunnen tikken, voor 123.000 euro minder dan de vraagprijs. En dat allemaal omdat ze het via een optieconstructie hebben gekocht. Schrijft NRC. Die optieconstructie kostte wel 22.000 euro. Geld dat ze kwijt waren geweest als de dollarkoers was gedaald in plaats van gestegen. Het is alweer ingewikkeld genoeg voor een aflevering van De Verleiders van George van Houts.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Blijft de vraag of belastinggeld bedoeld is voor speculatie. Leuk om een korting te regelen, maar wat als je verliezen draait? Of je geld per ongeluk in een Ijslandse vulkaan hebt gekieperd? Is subsidie niet bedoeld om dingen te kopen voor de collectie en daar vervolgens goed voor te zorgen? En dat je gewoon keurig koopt, en niet gaat speculeren? Is handel in geld niet enorm gevaarlijk?

Jullie mogen het zeggen.

[socialpoll id=”2235278″]
Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Scroll naar top