Hij had een TED-training gehad. Dat kan niet anders. Bart Moeyaert, dichter, schrijver en meervoudig prijswinnaar, wrong  zich soms letterlijk in talrijke bochten om het Nederlandse letterengilde warm te maken voor zijn plannen voor 2016. In dat jaar is, voor het eerst sinds lange tijd, namelijk weer gastheer op de Frankfurter Buchmesse, de Art van de literaire wereld. Zijn speech tijdens het Letterenfeest, waarmee Writers Unlimited op zondag 18 januari afsloot, grensde aan het gladde.

Als het aan Bart ligt gaat heel nog zeker honderd jaar napraten over de indruk die onze schrijvers, boekverkopers en uitgevers in 2016 zullen hebben gemaakt. En niet alleen in Frankfurt. Neen.

Gansch Duitschland moet er over twee jaar aan geloven, want overal waar het woord ‘buch’ valt, wil Moeyaart er een ‘boek’ bij zetten. Het krijgt allemaal de vorm van een golf. Maar dat zou ook weer heel anders kunnen worden. En we gaan er ook met ons theater heen. Ik zet in op en , waar komende jaren niet voor niets zwaar op de Nederlandse latteren gaat worden ingezet.

Enfin. Bekijkt u de beelden. En bedenk dan dat Luc Coorevits, sinds mensenheugenis artistiek eindbaas van het uiterst succesvolle Vlaamse literaire productiehuis ‘Behoud de Begeerte’, nog niet voor een gesprek is uitgenodigd. Hij kon als troost naar huis met de G.H. ‘s-Gravesandeprijs ‘voor bijzondere literaire verdienste’.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Foto bovenaan:
Scroll naar top