Liefhebbers van de korte spoeden zich naar Lux in Nijmegen voor de zevende editie van Go Short (8 – 12 april). Het jaarlijkse kortfilmfestival met een Europese en Nederlandse competitie, naast dit jaar verrassend werk uit de Baltische staten, een op de Balkan, anderhalf uur kattenfilms, en veel, veel meer.

Korte films bieden de makers veel meer vrijheid dan de traditionele speelfilmformule. We kunnen ons in Lux onderdompelen in een warm bad van creativiteit, van poëtisch tot experimenteel.

En als het om nieuw talent gaat, let dan eens op Mees Peijnenburg, die zijn betoverend mooie A Hole in My Heart (Un Creux mon coeur) eerder dit jaar al op het Festival Berlijn in première zag gaan. Een tienerjongen is na een groot verlies vastbesloten zich nooit meer aan iemand te binden, maar of dat ook vol te houden is…

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

https://www..com/watch?v=vjUyaAe_By0

Zoals Peijnenburg twee jaar geleden met zijn afstudeerfilm Cowboys janken ook al bewees is hij heel goed in het vangen van een bepaald levensgevoel. Emotionele diepte zonder dat daar veel dialoog aan te pas komt. Dit keer op locatie geschoten in een geïsoleerd Frans dorpje waar hij eerder al de jonge hoofdrolspeler had leren kennen. Ook de meeste andere spelers zijn niet-professioneel en ter plaatse geworven. Mooi werk. We kijken uit naar het moment waarop Peijnenburgs de overstap naar de lange film gaat maken.

Foto bovenaan:
Henri Leblanc in A Hole in My Heart (foto Stephan Polman)
Scroll naar top