Meteen naar de inhoud

Het leven is kort – kijk films, is het motto van Go Short kortfilmfestival

Liefhebbers van de korte film spoeden zich naar Lux in Nijmegen voor de zevende editie van Go Short (8 – 12 april). Het jaarlijkse kortfilmfestival met een Europese en Nederlandse competitie, naast dit jaar verrassend werk uit de Baltische staten, een zomer op de Balkan, anderhalf uur kattenfilms, en veel, veel meer.

Korte films bieden de makers veel meer vrijheid dan de traditionele speelfilmformule. We kunnen ons in Lux onderdompelen in een warm bad van creativiteit, van poëtisch tot experimenteel.

En als het om nieuw talent gaat, let dan eens op Mees Peijnenburg, die zijn betoverend mooie A Hole in My Heart (Un Creux dans mon coeur) eerder dit jaar al op het Festival Berlijn in première zag gaan. Een tienerjongen is na een groot verlies vastbesloten zich nooit meer aan iemand te binden, maar of dat ook vol te houden is…

https://www.youtube.com/watch?v=vjUyaAe_By0

Zoals Peijnenburg twee jaar geleden met zijn afstudeerfilm Cowboys janken ook al bewees is hij heel goed in het vangen van een bepaald levensgevoel. Emotionele diepte zonder dat daar veel dialoog aan te pas komt. Dit keer op locatie geschoten in een geïsoleerd Frans dorpje waar hij eerder al de jonge hoofdrolspeler had leren kennen. Ook de meeste andere spelers zijn niet-professioneel en ter plaatse geworven. Mooi werk. We kijken uit naar het moment waarop Peijnenburgs de overstap naar de lange film gaat maken.

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur