Vorig jaar sprong If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy van Mea de Jong bij de eindexamenpresentatie van de Filmacademie al in het oog. De Jong zet haar vader en moeder voor de camera en onderzoekt het lege-nestsyndroom. Haar inventieve aanpak leidt tot een aanstekelijk portret van vier generaties dat nu op het Go Short Festival de van de jongerenjury kreeg. Dit vinden de jeugdige keurmeesters:

De winnende is erg speciaal en anders dan andere films die we gezien hebben. De personages kwamen erg spontaan over en de lange gesprekken waren erg interessant om te zien, zelfs met bijna alleen maar talking heads. De tijd vloog voorbij bij het bekijken van de film. Deze film is de beste korte die we ooit gezien hebben en we raden iedereen aan om deze te gaan zien!”

Jong of niet, kijken dus, hier bijvoorbeeld.

De Jong kan deze jongerenprijs toevoegen aan het gestaag groeiende prijzenlijstje voor Mama Ain’t Happy, onder andere al bekroond op het Nederlands Film en het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Voor alle -prijzen, zie de festivalwebsite.

Foto bovenaan:
Laura Dols en Mea de Jong in If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy.
Scroll naar top