Vorig jaar sprong If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy van Mea de Jong bij de eindexamenpresentatie van de Filmacademie al in het oog. De Jong zet haar vader en moeder voor de camera en onderzoekt het lege-nestsyndroom. Haar inventieve aanpak leidt tot een aanstekelijk portret van vier generaties dat nu op het Go Short Festival de prijs van de jongerenjury kreeg. Dit vinden de jeugdige keurmeesters:

De winnende film is erg speciaal en anders dan andere films die we gezien hebben. De personages kwamen erg spontaan over en de lange gesprekken waren erg interessant om te zien, zelfs met bijna alleen maar talking heads. De tijd vloog voorbij bij het bekijken van de film. Deze film is de beste korte documentaire die we ooit gezien hebben en we raden iedereen aan om deze te gaan zien!”

Jong of niet, kijken dus, hier bijvoorbeeld.

De Jong kan deze jongerenprijs toevoegen aan het gestaag groeiende prijzenlijstje voor Mama Ain’t Happy, onder andere al bekroond op het Nederlands Film Festival en het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Voor alle Go Short-prijzen, zie de festivalwebsite.