De haat jegens afhankelijke mensen zit diep bij de Volkspartij voor Vrijheid en . Anders is het politieke spel dat de partij landelijk en lokaal speelt, niet te verklaren. maakt nu het nieuwste voorbeeld mee van de manier waarop de partij zijn publicitaire aanval op de afhankelijken heeft ingezet: terwijl de korting op de cultuurs van vier jaar geleden wordt teruggedraaid, dreigt het college de schade te verhalen op de Voedselbank, de Hortus, de Volksuniversiteit en het Nationaal Instituut Slavernijverleden. Om er maar een paar te noemen.

Dit meldt Het Parool vandaag.

Deze kan niet anders dan als cynisch worden beschreven. Net nu de cultuurwereld opgelucht adem kan halen, zullen hun oude strijdmakkers tegen de kunsts in komen. En daar kan de sector moeilijk iets tegen doen. Want wie wil op zijn geweten hebben dat ons slavernijverleden onder het tapijt gemoffeld wordt? Wie wil de voedselbank nog verder korten? Wie wil scholieren hun educatieve halfuurtje afnemen, en wie wil verantwoordelijk zijn voor het opheffen van de Fietsersbond of de Volksuniversiteit?

Ik geloof persoonlijk niet in complottheorieën, maar het huidige college-akkoord moet wel na ruggespraak met tot stand zijn gekomen. Het offer dat van juist de minst draagkrachtigen in de stad gevraagd wordt, kan makkelijk worden uitgespeeld tegen het cadeautje dat de kunstwereld lijkt te krijgen. zou immers nooit toestaan dat zijn cultuurkorting wordt teruggedraaid door een college met de erin. Hij kan daar alleen mee akkoord gegaan zijn, als dat besluit tot grote maatschappelijke onrust zou , en de cultuurs in een nog kwader daglicht zouden komen te staan, dan nu al het geval is.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

De cultuurwereld zal niet durven juichen nu, om hun overleven te waarborgen, voor hun ogen andere essentiële ‘linkse’ hobby’s afgeslacht zullen worden. Mensen die het beste met de samenleving voorhebben, zullen boos kijken naar de onangers van cultuurs. Zo komt de schuld bij de te liggen, en niet bij de .

Missie geslaagd. Fatsoen overleden.

Foto bovenaan:
Mogelijke bezuinigingen door college Amsterdam
Scroll naar top