Vanaf 22 november is de vijfdelige NTR- ADO danst te zien. Het is niet de eerste keer dat en dans fuseren.

Het meest bekende voorbeeld van voetbal en dans is toch wel Schijnbewegingen: een - van Piet Erkelens en Pim Marks over de overeenkomsten tussen de twee verschillende werelden. Dit lieten ze zien aan de hand van gesprekken met Johan Cruijff en Rudi van Dantzig enerzijds, en Marco van Basten en danser Clint Farha in beweging anderzijds. Zie de hieronder met een lekker fout muziekje.

De vergelijking tussen voetbal en een danser wordt wel vaker getrokken. Wanneer een voetballer een omhaal maakt of een wedstrijdfoto erg op dans lijkt. Maar nu komt de NTR met een heuse serie over ADO-jeugdvoetballers die met dans te maken krijgen in hun dagelijkse training. De link naar ballet komt van dansers bij het .

Eigenlijk is dit plan afkomstig van Jeroen van der Kaaij: die laat al een tijd met zijn Sportmindz schooltje leerlingen diverse bewegingselementen uitvoeren. Hij benaderde mij voor de zomer of ik een korte warming up choreografie wilde maken voor pupillen bij ADO. Ik verwees hem door naar Holland Dance: een uitstekende dansfacilitator. Op een uiteindelijke demonstratiedag bij ADO liep er een man rond die onopvallend belangrijk zat te doen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Laat het nou net de regisseur zijn van ADO danst.

Update

Bekijk de eerste aflevering

Of de trailer:

Foto bovenaan:
ado
Scroll naar top