Meteen naar de inhoud

Le Nouveau winnaar Cinekid: levensechte Franse tienerfilm

Cinekid bood grappige fantasy, spannend avontuur en prachtige animatie. Toch ging de hoofdprijs - de Cinekid Leeuw - donderdagavond naar Le Nouveau, een ogenschijnlijk bescheiden Franse tienerfilm die vooral heel erg levensecht is. Lichtvoetig en toch serieus neergezette scholierenperikelen die iedere jonge kijker zelf mee zou kunnen maken. Ook de jeugdjury wees dit regiedebuut van Rudi Rosenberg als beste aan. Een keuze waarmee ik alleen maar van harte kan instemmen.

De kracht van deze Frans...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur