Meteen naar de inhoud

Nederlandse filmpers kiest Son of Saul en Bloed, Zweet & Tranen als beste films van 2015

Bij de traditionele eindejaarspoll onder de Nederlandse filmpers werd het holocaustdrama Son of Saul aangewezen als beste film die het afgelopen jaar in de Nederlandse bioscoop te zien was. De André Hazes-biopic Bloed, Zweet & Tranen is de hoogst gewaardeerde Nederlandse titel. Aldus maakte de Kring van Nederlandse Filmjournalisten vandaag bekend.

De meningen waren dit jaar duidelijk verdeeld. Bij het tellen van de stemmen ontstond een kopgroep van drie titels die met zeer klein verschil ...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur