Alle vier de avonden van Poetry worden live gestreamd via YouTube. Vanavond: de opening. Live vanuit de Rotterdamse Schouwburg.

Het festivalthema van deze 47e editie is NEWSPEAK: Hoe gaan dichters om met ideologisch geladen en vervuilde taal als gevolg van framing? ‘Minder! Minder! Minder!’ En wat kan de dichter met nieuwe taal, Urban Language die ontstaat door vermenging van talen en culturen, doorspekt met citaten uit film, clips en social media. In drie programma’s gaan dichters en bijzondere gasten met het publiek op zoek naar antwoorden. Tijdens de festivalopening NEWSPEAK stellen de festivaldichters zich alvast met geladen gedichten aan u voor. Het Mondriaan Kwartet vertolkt gedichten van Allen Ginsberg en u hoort de Anti-Synthpop van Rooie Waas.

Redactie

Beste lezer!

Je mag dit verhaal gratis lezen. Je steunt Cultuurpers door NU lid te worden!
Dank je wel!
Redactie

Later in de week duikt het programma ‘Frame by Frame’ (8 juni) in de ideologisch geclaimde taal, ‘NeuParleNuevo’ (11 juni) onderzoekt de invloed van Urban Language op de poëzie.

RedactieMet een lidmaatschap draag je bij aan de onafhankelijkheid van Cultuurpers. Op die manier kunnen onze professionals aan de slag en blijft ons nieuws voor iedereen beschikbaar.

Ja, ik word lid!