Alle vier de avonden van Poetry worden live gestreamd via YouTube. Vanavond: de opening. Live vanuit de Rotterdamse Schouwburg.

Het festivalthema van deze 47e editie is NEWSPEAK: Hoe gaan dichters om met ideologisch geladen en vervuilde taal als gevolg van framing? ‘Minder! Minder! Minder!’ En wat kan de dichter met nieuwe taal, Urban Language die ontstaat door vermenging van talen en culturen, doorspekt met citaten uit film, clips en social media. In drie programma’s gaan dichters en bijzondere gasten met het publiek op zoek naar antwoorden. Tijdens de festivalopening NEWSPEAK stellen de festivaldichters zich alvast met geladen gedichten aan u voor. Het Mondriaan Kwartet vertolkt gedichten van Allen Ginsberg en u hoort de Anti-Synthpop van Rooie Waas.

Later in de week duikt het programma ‘Frame by Frame’ (8 juni) in de ideologisch geclaimde taal, ‘NeuParleNuevo’ (11 juni) onderzoekt de invloed van Urban Language op de poëzie.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Zonder leden heeft Cultuurpers geen bestaansrecht. Help ons de berichtgeving over alle hoeken van de kunstwereld te blijven volhouden.

Ja, ik word lid!