Welkom bij de cultuurperspodcast. Aflevering ik weet niet hoeveel. Vandaag houd ik weer eens mijn mond, want het woord is aan de nieuwe dichters van . Ik zag en hoorde ze donderdag 31 mei 2018, tijdens . De avond stond in het teken van de uitreiking van de Cees Buddingh-. De prijs voor het beste Nederlandse poëziedebuut van 2018.

Je hoort dadelijk de vier genomineerden, die elk een gedicht voorlezen, en daarna de juryvoorzitter, die de prijs uitreikt. Gevolgd door een verblufte winnaar.

Maar eerst, omdat het ons daar toch allemaal om te doen is: De Staat van de Poëzie, uitgesproken door de poëzierecensent van Dagblad Trouw, Janita Monna.

O, nog even dit:

Het leuke van deze podcast is, dat je erin kunt zappen. Er zijn genummerde stukjes, en je kunt automatisch van stukje naar stukje spoelen. Allemaal voor je gemak. Voor nu: veel luisterplezier. Enne: koop die dichters!

1: De Staat van de Poëzie, uitgesproken door Janita Monna

2: Dean Bowen

3: Radna Fabias

4: Elisabeth Tonnard

5: Arno van Vlierberghe

6: De prijsuitreiking.

Foto bovenaan:
Dit verhaal is mede mogelijk gemaakt door een sponsor. De inhoud is onafhankelijk tot stand gekomen. De sponsor maakt die onafhankelijkheid mogelijk. Ook een verhaal sponsoren? Neem contact op!
Scroll naar top